Home / Oplossingen / Cloud4Commodities

Cloud4Commodities

Informatie over Cloud4Commodities

Ben je op zoek naar het beste ondersteunende systeem voor jouw handelsorganisatie? Cloud4Commodities laat je jouw handelsprocessen van A tot Z beheersen.

Het Microsoft-landschap met zijn verscheidenheid aan apps is een van de meest complete en geavanceerde applicatie-platforms die er zijn. De ontwikkelingsafdeling van Dynamic People nam verschillende van deze applicaties en bouwde er hun grondstoffenhandellaag bovenop. Dit resulteerde in Cloud4Commodities, een door de branche erkende, door Microsoft gecertificeerde oplossing, die het volledige handelsproces omvat, van leads, aanvraag- en offertefase tot eindfactuur.

 

Volledig handelsproces bedekt

Handelsondernemingen zijn gewend om internationaal te werken wat resulteert in complexe btw-strategieën, het afdekken van valutaposities en landspecifieke wetgeving. Dit vereist een systeem dat jouw product-, land- en klantspecifieke parameters kan verwerken en deze automatisch, op de juiste manier, kan toepassen op elke deal. In de huidige markt moet een handelaar lean-and-mean werken, en dat maakt een goed handelssysteem van cruciaal belang.

Het proces begint binnen Microsoft Dynamics 365 Sales (CRM) waar tegenpartijen worden onboard via de Know Your Customer (KYC) module. Gebruik de aanvraagmodule om een ​​offerte aan te maken die kan resulteren in een koop- of verkoopcontract inclusief kostenberekening en eerste termijnleveringen. Verschillende workflows voor contractgoedkeuring kunnen worden opgezet met behulp van Microsoft PowerApps en na definitieve goedkeuring kunnen de contractdocumenten digitaal worden ondertekend.
Alle Finance en Backoffice processen worden afgehandeld door het aangesloten Microsoft ERP dat gekoppeld is via een standaard integratie. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte en complexiteit van de bedrijfsprocessen wordt gekozen voor Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management of Microsoft Dynamics 365 Business Central als ERP.

Microsoft PowerBI brengt alle gegevens samen om geavanceerde analytische rapportage te garanderen. Ons PowerBI-rapportagepakket bevat al veel standaardrapporten en aanvullende rapporten kunnen door de klant zelf of door ons worden gemaakt.

Lees in deze blog meer over welke ERP het beste bij jouw bedrijf past: https://www.dynamicpeople.nl/nieuws/kies-erp-juist/

Voor welke markten is Cloud4Commodities?

  • Handelsondernemingen en internationale ondernemingen
  • Long/short posities en matching

 

  • FX hedging
  • Inbound / Outbound / Back-to-back logistiek
  • Posities en risicorapportage
  • Naleving en regelgeving

Voor welke bedrijfsgrootte?

Van kleine bedrijven (3 gebruikers) tot grote ondernemingen (200+ gebruikers) zullen profiteren van Cloud4Commodities. C4C maakt gebruik van het Microsoft Dynamics 365 cloudplatform en is beschikbaar als Software-as-a-Service-oplossing. Daarom is het schaalbaar: C4C breidt zich uit naarmate jij groeit.

Voordelen

Transparant

Om de beste zakelijke beslissingen te nemen, is volledige transparantie van gegevens vereist. Door Cloud4Commodities te gebruiken, kun je jouw gegevens visualiseren en kun je deze beslissingen nemen..

Efficiënt

Snelle invoer en up-to-date gegevens is het verschil tussen succes en mislukking.

Risicoverlagend

Elk proces in de organisatie kan gemakkelijk een risico worden als het niet nauwlettend wordt gevolgd. De ingebouwde functies van Cloud4Commodities helpen bij het beheersen van risico’s.

Lean

Snel kunnen inspelen op veranderende situaties vraagt ​​om een ​​lean IT-omgeving.

Cloud4Commodities wordt constant verder verrijkt qua functionaliteit

Wij ontwikkelen het product door op basis van kennis en ervaring én de gebruikerswensen. Van die (maatwerk)ontwikkelingen profiteren al onze relaties mee, waarbij u uiteraard alleen betaalt – een vaste fee per maand – voor die onderdelen die u wilt gebruiken.

De ervaring van onze klanten

“Cloud4Commodities helps us with deal capturing and matching. We now have one central system for upfront matching and positioning of our assets. We use the solutions to simplify client onboarding following MifiD II compliancy, VAT ruling and it gives us a perfect overview of the stakeholders landscape.”

Wouter Kolk | CFO, ACT Commodities

Bezoek de Cloud4Commodities

website voor meer informatie

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.