Trade & Commodities

Home / Branches / Trade & Commodities

Informatie over trade & commodities

 

Commodity handel is grillig

De handel in ‘commodities’ beleeft woelige tijden. Klimaatverandering heeft zijn weerslag op de oogsten wereldwijd. De strijd om grondstoffen tussen de voedselindustrie en de producenten van biobrandstoffen maken dat het speelveld verandert. De financiële markten zijn in beweging met grote koersfluctuaties als gevolg. Alles gaat sneller dan ooit en dan is het zaak om uw klant door en door te kennen, want alleen dan bent u in staat de klanten ook optimaal te bedienen.

Een goed functionerend Commodity Trading and Risico Management (CTRM) system is dan ook onontbeerlijk in deze sector.  In het digitale tijdperk is zowel nationaal als internationaal zaken doen afhankelijk van een geïntegreerd ondersteuningssysteem dat realtime vraag en aanbod verbindt en al uw bedrijfsprocessen naadloos samenvoegt. Een systeem dat u op elk moment snelle en nauwkeurige informatie biedt, zodat uw handelaren de huidige positie kennen en risico’s en kansen kunnen identificeren.

People first

Handel wordt niet beter door een systeem, het zal echter gemakkelijker zijn. Wij zijn van mening dat de overgang van mensen naar autonome computers in de fysieke commodityhandel nog ver weg is. Mensen zullen coördineren en systemen zullen de gebruikers ondersteunen en helpen om de verhoogde snelheid aan te kunnen. Onze oplossingen bieden deze ondersteuning en assistentie.

 

Schaalbare oplossingen

De aanpasbare en bewezen oplossingen en modules die wij aanbieden zijn gebaseerd op en integreren met het Microsoft Dynamics 365-platform. Met onze rijke ervaring in de branche, bieden deze modules een ideale basis om uw eigen systeem aan uw specifieke behoeften aan te passen. Onze oplossing in combinatie met de ervaring van onze consultants, beperkt zowel de implementatietijd als de druk op uw personeel.

Cloud4Commodities

Het Microsoft-landschap met zijn verscheidenheid aan apps is een van de meest complete en geavanceerde applicatie-platforms die er zijn. De ontwikkelings-afdeling van Dynamic People nam verschillende van deze applicaties en bouwde er hun grondstoffenhandellaag bovenop. Dit resulteerde in Cloud4Commodities, een door de branche erkende, door Microsoft gecertificeerde oplossing, die het volledige handelsproces omvat, van leads, aanvraag- en offertefase tot eindfactuur.

Know Your Customer

Digitaliseer en optimaliseer je KYC process met onze Dynamics 365 KYC oplossing. Volledig geintegreerd in Dynamics 365 profiteer je van alle voordelen die het Microsoft platform je biedt.

Trade Capture

Onze Cloud4Commodities Trade Capture module biedt een makkelijke, probleemloze manier om jouw transacties in een systeem vast te leggen.

FX Manager

FX Manager biedt best-practice voor het beheer van blootstelling aan vreemde valuta, heeft een korte implementatiecyclus, is betaalbaar, is schaalbaar en kan eenvoudig worden aangepast aan jouw bedrijfspraktijk.

Cases

Meelunie

Meelunie kiest voor Dynamics 365 en Cloud4Commodities

Werken jouw traders nog

met eigen spreadsheets?