Home / Dynamics 365 Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Wat is Microsoft Dynamics 365 Business Central?

Deze nieuwste, uiterst complete, applicatiesuite brengt de kracht van Dynamics NAV in volle breedte naar de cloud. Dynamics 365 Business Central is de alles-in-één oplossing, ERP en CRM, voor bedrijfsbeheer waarin functionaliteiten eenvoudig te stapelen zijn naar behoefte. Ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven die klanttevredenheid willen verhogen en winstgevendheid willen maximaliseren. Gemakkelijk te gebruiken en in staat om mee te groeien met uw bedrijf.

Een moderne oplossing voor moderne bedrijven

Business Central is een alles-in-één bedrijfsbeheeroplossing waarmee bedrijven hun financiën, verkoop, service en activiteiten kunnen koppelen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, klantinteracties te verbeteren en betere beslissingen te nemen. Business Central heeft in de basis een reeks vertrouwde, bewezen technologieën die wereldwijd miljoenen gebruikers hebben gediend.

Microsoft Dynamics 365 Business Central Essential en Premium

Business Central is beschikbaar in twee varianten:

Essential is de basisversie die vaak al toereikend is omdat het de functionaliteit biedt op het gebied van sales en marketing – Office, ERP en CRM – die de meeste bedrijven in het MKB wensen.

Premium is de uitgebreidere versie waarin ook servicemanagement en manufacturing zijn afgedekt. Op deze wijze beschikt u over de volledige NAV-functionaliteit (Navision) via de cloud. Met Premium kunt u ook het complete financiële stuk afdekken met grootboekrekeningen, journaalposten, btw etc. Het servicegedeelte is optimaal te managen inclusief pricing, planning van resources en het optimaliseren van de klanttevredenheid door het bewaken en registeren van alle acties.

De wens van elke organisatie: één totaaloverzicht

Het is de wens van elke organisatie: één totaaloverzicht van alle bedrijfsactiviteiten en -processen. Business Central maakt dit mogelijk door de boekhouding, sales, inkoop, voorraad en klantinteractie direct te koppelen. De financiële prestaties zijn real time te zien in ingebouwde Power BI dashboards. Het debiteuren- en crediteurenbeheer is te stroomlijnen zonder de compliance in gevaar te brengen. De nauwkeurigheid van financiële prognoses neemt toe door gegevens over meerdere dimensies te modelleren en te analyseren.

 

Een totale beheeroplossing

De totale beheeroplossing – met ingebouwde intelligentie – voor finance, operations, sales en service maakt dat u beter onderbouwde beslissingen kunt nemen. Koppel de gegevens, krijg het totaaloverzicht en stuur op succes.

De oplossing voorziet in rapporten op maat door de naadloze integratie met Microsoft Excel. Zo kunt u uitzonderlijke service leveren en plannen met precisie. U kunt de toeleveringsketen automatiseren en beveiligen, de voorraadniveaus optimaliseren, slimmer verkopen en de klantenservice verbeteren. Met Business Central versnelt u het proces van offerte tot betaling, reageert u effectiever op verkoopvragen, beheert u de serviceverzoeken en verwerkt u de betalingen.

System learning curve

De ingebouwde Cortana Intelligence maakt dat u uw verkoop kunt gaan voorspellen en slimmer kunt gaan inkopen. Cortana Intelligence maakt hiervoor gebruik van historische data om de vraag van uw klanten te voorspellen. Zo kunt u hen nog beter en sneller van dienst zijn. Op basis van deze forecast kunnen aanvulvoorstellen voor voorraden richting leveranciers worden gegenereerd, wat u veel tijd en geld bespaart. De voorspellingen worden naarmate de tijd vordert steeds beter, dankzij de verschillende machine learning algoritmes van Cortana.

Microsoft Flow

Microsoft Flow is een automatische workflow tool in Business Central en hiermee maakt u zelf geautomatiseerde werkstromen naar uw favoriete services en apps. Of u nu meldingen wilt ontvangen, bestanden synchroniseren of gegevens verzamelen, u maakt er eenvoudig een workflow voor.

Power BI

Power BI is embedded. Concreet betekent dit dat u gemakkelijk met de applicatie aan de slag kunt gaan vanuit Business Central, dankzij het  Power BI content Pack. Zo maakt u een vliegende start met simpele tutorials en standaard grafieken en rapportages om van daaruit te beginnen. Verder heeft u de mogelijkheid om in Power BI gegenereerde dashboards te integreren binnen ieders specifieke rol.

 

De voordelen van Dynamics 365 Business Central

  • Een laagdrempelige alles-in-één oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven.
  • Deze nieuwste generatie van Dynamics 365 Business Central draait volledig in de Cloud op het Microsoft Azure platform.
  • Business Central kan perfect samenwerken met Microsoft Office 365 vanuit Outlook. Verkooporders kunnen rechtstreeks vanuit Outlook naar BC worden verzonden.
  • Snel inzetbaar omdat de functionaliteit vanuit de cloud betrokken wordt en je geen eigen servers hoeft in te richten.
  • Beschikbaar in twee varianten, altijd passend bij uw wensen.
  • Power BI is embedded en Cortana Intelligence optimaliseert de in- en verkoop.
  • Business Central wordt tegen een maandelijkse fee op basis van “named users” aangeboden en kan qua gebruikers maandelijks achteraf aangepast worden. U betaald dus voor datgene wat u ook daadwerkelijk gebruikt.

Is dit het ERP voor jouw bedrijf?

Is Dynamics Business Central de oplossing voor jouw bedrijf? Of is Dynamics Finance and Operations een betere keuze? Omdat deze keuze niet altijd eenvoudig is heeft Dynamic People de ERP-systemen vergeleken.

Alle functionaliteiten

Uit de cloud, werkt dat?

Business Central, de nieuweste generatie van Dynamics NAV is honderd procent Azure zodat je flexibel de componenten inzet die voor jou van belang zijn. Dynamic People verzorgt de implementatie en zorgt dat het werkt!