Home / Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics Nav

Wat is Microsoft Dynamics NAV?

Met als meest recente versie NAV 2018, is het dé ERP software voor kleine en middelgrote organisaties. Deze snel te implementeren bedrijfsoplossing is vanwege de bekende look & feel gemakkelijk te gebruiken en in staat om mee te groeien met uw bedrijf.

Eén overzicht

De Microsoft One gedachte is dat als u in één applicatie van Microsoft werkt, u ook naadloos gegevens uit andere applicaties moet kunnen inzien en bewerken. Zo werkt dat ook bij NAV. Vanuit de nieuwste Outlook en Excel add-ins in NAV kunt u moeiteloos en uiterst snel communiceren, data exporteren, synchroniseren of delen met collega’s. Alles sluit naadloos op elkaar aan en vanwege dezelfde look & feel merkt u niet of u in Office 365, CRM of NAV bezig bent.

Met de komst van Dynamics 365 Business Central heeft Microsoft de kracht van Dynamics NAV naar de Cloud gebracht. Deze complete applicatiesuite zal in de toekomst Microsoft Dynamics NAV gaan vervangen.

Microsoft Dynamics NAV 2018 is geïntegreerd met Office 365. Dit zorgt ervoor dat wanneer u bijvoorbeeld in Outlook werkt, u deze applicatie niet meer hoeft te verlaten. Wanneer er een order binnenkomt, weet Dynamics NAV 2018 op basis van het e-mailadres van welke klant de opdracht afkomstig is. Met één druk op de knop kunt u Dynamics NAV, voorheen Navision, binnen Outlook een offerte laten maken. Andere voordelen zijn e-mailintegratie en automatische logging van mails, kalendersynchronisatie en het gemakkelijk definiëren van e-mailtemplates op basis van Word lay-outs. Het biedt ook betaalgemak voor klanten. Met Microsoft Dynamics NAV 2018 is het voor klanten mogelijk om rechtsreeks hun rekeningen online te betalen via diensten als credit card, iDeal en PayPal.

Eenvoudige workflow tool

Microsoft Flow is een automatische workflow tool in NAV 2018 en hiermee maakt u zelf geautomatiseerde werkstromen naar uw favoriete services en apps. Of u nu meldingen wilt ontvangen, bestanden synchroniseren of gegevens verzamelen, u maakt er eenvoudig een workflow voor.

Power BI

Power BI is embedded. Concreet betekent dit dat u gemakkelijk met de applicatie aan de slag kunt gaan vanuit NAV 2018, dankzij het NAV 2018 Power BI content Pack. Zo maakt u een vliegende start met simpele tutorials en standaard grafieken en rapportages om van daaruit te beginnen. Verder heeft u de mogelijkheid om in Power BI gegenereerde dashboards te integreren binnen ieders specifieke rol in NAV.

Intelligentie

De ingebouwde Cortana Intelligence maakt dat u uw verkoop kunt gaan voorspellen en slimmer kunt gaan inkopen. Cortana Intelligence maakt hiervoor gebruik van historische data om de vraag van uw klanten te voorspellen, zodat u hen nog beter en sneller van dienst kunt zijn. Op basis van deze forecast kunnen aanvulvoorstellen voor voorraden richting leveranciers worden gegenereerd, wat u veel tijd en geld bespaart. De forecasts worden naarmate de tijd vordert steeds beter, dankzij de verschillende machine learning algoritmes van Cortana.

De voordelen van Microsoft Dynamics NAV

  • Complete, betaalbare ERP oplossing met korte implementatietijd
  • Vanwege de bekende look & feel eenvoudig te gebruiken
  • Volledig geïntegreerd met Office 365 en goed te integreren met Dynamics CRM
  • Power BI is embedded en Cortana Intelligence optimaliseert de in- en verkoop

Het tot stand brengen van de integratie met Dynamics CRM is vereenvoudigd ten opzichte van voorgaande versie van NAV. Verder is de integratie zelf vergroot onder andere door het direct beschikbaar stellen van prijsinformatie vanuit NAV naar CRM.

Microsoft Dynamics NAV (Navision) kan geplaatst worden in de Microsoft cloud of op uw eigen servers, afgestemd op uw wensen en behoeften. Naast de mogelijkheid om licenties aan te schaffen, bestaat sinds 2015 ook de mogelijkheid om de licenties te huren op basis van named users en dit aantal kan per maand worden aangepast zodat u nooit meer betaalt dan nodig.

Is dit het ERP voor jouw bedrijf

Is Dynamics NAV de oplossing voor uw bedrijf? Of is Dynamics AX 2012 een betere keuze? Omdat deze keuze niet altijd eenvoudig is heeft Dynamic People de ERP-systemen vergeleken. Dynamics NAV vs AX, of eigenlijk Dynamics Business Central vs Finance and Operations.

Is erp niet veel
te groot 

Voor het MKB?

Kleine(re) organisaties hebben veelal te maken met dezelfde bedrijfsprocessen die in goede banen geleid moeten worden als grote. In de basis heeft u dezelfde wensen, alleen het budget verschilt. Tijd voor NAV!