Benieuwd wat Dynamic People voor u kan betekenen?

+ 31 (0) 20 303 24 70
Logo

Azure

 

Azure is het cloud platform van Microsoft. Het is een groeiende verzameling geïntegreerde services voor berekeningen, opslag, gegevens, netwerken en toepassingen. Waarmee je sneller kunt werken, meer kunt doen en je geld bespaart. Zo is ook Office 365 ondergebracht op Azure en als Office 365-gebruiker merk je daar niets van. Alle benodigde resources (virtuele servers, geheugen, diskruimte, services etc.) worden automatisch gealloceerd.

Azure is beschikbaar op een groeiend mondiaal netwerk van door Microsoft beheerde datacenters. Bij het kiezen van de Azure-diensten kan gekozen worden welk datacenter geografisch het beste bij jou past.
Azure ondersteunt alle besturingssystemen, talen, programma’s en frameworks. Van Windows tot Linux, van SQL Server tot Oracle en van C# tot Java. Met Azure heb je het beste van Windows en Linux ecosystemen, zodat je geweldige toepassingen en services kunt ontwikkelen die compatibel zijn met elk apparaat.

De voordelen van Azure:

  • Wereldwijd de meest betrouwbare cloudoplossing.
  • Ondersteuning van alle besturingssystemen, talen, programma’s en frameworks.
  • Beveiligde datacenters beheerd door Microsoft staan garant voor maximale uptime.
  • Betaalbaar en schaalbaar.

Door te kiezen voor Azure deelt u hetzelfde geteste platform dat wordt gebruikt door Skype, Bing en Xbox. Het biedt een SLA met een beschikbaarheid van 99,95%, 24×7 technische ondersteuning en 24-uurs statuscontrole. Bovendien is Azure betaalbaar en u kunt flexibel op- en neerschalen om te voldoen aan de vraag. Dus u betaalt enkel voor wat u gebruikt.

Wat is de cloud?

Wellicht ten overvloede, maar wat is nou de cloud? De ‘cloud’ verwijst naar webservices die worden gehost buiten uw organisatie. Wanneer u cloudservices gebruikt, bevindt uw IT-infrastructuur zich buiten uw bedrijf en wordt deze onderhouden (gehost) door een externe partij. Het voordeel hiervan is dat u niet hoeft te investeren in dure hardware, want de infrastructuur bevindt zich niet op een server thuis of op het werk die u zelf onderhoudt.

Bij Office 365 worden gegevens, computerberekeningen en software bijvoorbeeld opgeslagen op servers van Microsoft en extern beheerd. In feite gebruikt u dagelijks al services die zich in de cloud bevinden, bijvoorbeeld webmail, internetbankieren en de onlineopslag van foto’s. Omdat deze infrastructuur zich online of ‘in de cloud’ bevindt, is deze vrijwel overal toegankelijk vanaf een desktop, tablet, smartphone of ander apparaat met internetverbinding.