Home / Oplossingen / Bank Automation

Bank Automation

Dynamic People heeft Bizcuit, dat één interface biedt voor communicatie met diverse banken, geïntegreerd met Dynamics 365. Dit zorgt voor eenvoudige en vlotte overdracht van informatie tussen jouw bedrijf en banken. Dynamic People maakt gebruik van een PSD2 banking API om deze integraties te maken. Banken hebben verschillende standaarden voor communicatie. Zo zijn er bankspecifieke bestandsformaten voor bankafschriften en bankspecifieke varianten van SEPA- en BTL91-betaalbestanden. Ook kunnen verschillende banken verschillende API-verbindingen hebben voor de PSD2-gegevensuitwisseling. Met de interface van Bizcuit hoef je niet op verschillende manieren te communiceren met verschillende banken.

Bizcuit is alleen beschikbaar in Nederland.

Integratie bankafschriften

In D365 kun je aangeven welke bankrekeningen je wilt integreren met Bizcuit. Alle transacties van deze bankrekeningen worden dan automatisch bijgewerkt in jouw ERP-systeem. De transacties worden getoond in het bankwerkblad, inclusief informatie zoals de bijbehorende administratie, bankrekening, datum en het bedrag. Met dit werkblad wordt de verwerking van jouw transacties veel eenvoudiger in vergelijking met het alternatief, namelijk handmatig exporteren en importeren. De integratie is zeer flexibel, aangezien het ook overbruggingsrekeningen, een cash discount functionaliteit en verschillende valuta’s ondersteunt.

De eerste versie van onze bankintegratie bevat rekeningmatching. Als er een nieuwe transactie binnenkomt, controleert de oplossing de bijbehorende IBAN (bankrekening) en probeert deze te matchen met bestaande klanten en leveranciers. Als er een match wordt gevonden, kun je de factuur handmatig vereffenen.

 

Toekomstige functionaliteiten

In de toekomst zal onze bankkoppeling ook geavanceerde, automatische matching van openstaande facturen met ontvangen betalingen mogelijk maken (op basis van het bedrag, het factuurnummer, de omschrijving, en andere criteria). De oplossing vergelijkt deze betalingen met openstaande facturen zodat deze kunnen worden vereffend, waardoor jouw medewerkers veel tijd besparen op het handmatig matchen en controleren van facturen. Een andere toekomstige functionaliteit van onze bankkoppeling is het matchen van rekeningen op basis van andere informatie (zoals namen) als een IBAN-nummer nog niet bekend is. Hoewel de namen die je in jouw systeem invoert en de namen die de bank opgeeft zelden exact hetzelfde zijn, zullen geavanceerde regels ervoor zorgen dat er toch matches gemaakt kunnen worden op basis van dergelijke gegevens. Ten slotte zal onze integratie jou ook in staat stellen om automatisch transacties te boeken wanneer een volledige match wordt gevonden.

 

Integratie SEPA-betalingen

De bankintegratie ondersteunt het versturen van SEPA-betalingen van leveranciers naar de bank zonder een betalingsbestand aan te maken. In plaats daarvan kun je gewoon een betalings-journal aanmaken in D365, dat vervolgens naar Bizcuit wordt verzonden. Zo kun je het journal in Bizcuit verifiëren, waarna alle transacties worden geboekt. Een van de grote voordelen van deze oplossing is dus dat je geen bestanden naar jouw bank hoeft te uploaden. De integratie ondersteunt ook het ontvangen van de status van elke betaling vanuit Bizcuit, zodat alleen betalingen in het systeem worden geboekt die zijn goedgekeurd en verwerkt in de bank.

Kortom, onze bankkoppeling biedt een interface om banktransacties te verwerken en een gemakkelijke manier om deze transacties te matchen met openstaande facturen. Bijna al deze processen verlopen automatisch, dus de bankintegratie zal jou veel tijd en moeite besparen.

De onderstaande screenshots tonen het bankwerkblad en de workspace in D365:

Meer weten over

Deze oplossing?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.