Meet the Team

Maaike Polman
Maaike Polman

Wie is Maaike Polman?

Service Delivery Manager

Waar kom je vandaan?

Ik ben 38 jaar jong en woon in Heemskerk. Hoewel ik momenteel single ben, weet ik zeker dat ik ‘de liefde’ snel zal vinden. Ik heb zelf geen kinderen, maar ben wel een zeer trotse tante van twee lieve nichtjes van 4 en 6 jaar, met wie ik veel tijd doorbreng.

Hoewel IT momenteel mijn passie is, heb ik een totaal andere achtergrond en heb ik theaterwetenschap, kunstgeschiedenis en psychologie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Mijn reis in de IT-sector begon door een eerdere relatie, en hoewel dat liefdesverhaal is geëindigd, is mijn liefde voor de IT nooit meer weggegaan.

Ik ben al meer dan 15 jaar actief in de wereld van Customer Experience. Mijn carrière is geëvolueerd van New Business Sales Manager naar Consultant en Projectmanager. Ik heb het voorrecht gehad om deel uit te maken van verschillende managementteams bij Ebicus en Elision, waar ik succesvol operationele en ondersteuningsafdelingen heb opgezet en begeleid.

Wat is een persoonlijke passie of hobby van jou, en hoe beïnvloedt dit je werk bij Dynamic People?

In mijn vrije tijd ben ik vaak in de natuur te vinden, hiken en moutainbiken doe ik met veel plezier. Daarnaast houd ik me bezig met krachttraining. Naast mijn sportieve activiteiten houd ik van kunst en cultuur, inclusief zingen, en neem ik vaak deel aan culturele activiteiten zoals het bezoeken van theatervoorstellingen en musea. Nieuwsgierig naar mijn stem? Check dan: soundcloud.com/maaike-polman/

Het beoefenen van outdooractiviteiten zoals mountainbiken en sporten vormt essentiële vaardigheden voor een succesvolle IT Service Delivery Manager, en gaat verder dan alleen fysieke fitheid. Deze ervaringen bevorderen stressmanagement en een veerkrachtige mindset, essentieel voor het navigeren door uitdagingen in de snel veranderende IT-omgeving. De probleemoplossende vaardigheden die op uitdagende terreinen worden aangescherpt, zijn naadloos van toepassing op effectieve probleemoplossing en besluitvorming. Uithoudingsvermogen en aanpasbaarheid ontwikkeld in de buitenlucht dragen bij aan aanhoudende en flexibele projectmanagementbenaderingen. Vaardigheden zoals strategische planning, leiderschap en tijdmanagement verbeteren direct het vermogen om IT-processen te optimaliseren en efficiënte servicelevering te garanderen.

Kun je een verhaal delen over een moment of ervaring die je carrièrepad aanzienlijk heeft gevormd?

Mijn carrièretraject is behoorlijk divers geweest, gevormd door een achtergrond in theaterwetenschap, kunstgeschiedenis en psychologie. Deze multidisciplinaire basis stelt me in staat creatief en empathisch te denken, vooral bij het begrijpen van de evoluerende behoeften van klanten. Beginnen in hardcore verkoop bood inzichten in verschillende klantvereisten, ervaringen die ik bewust toepaste bij de overgang naar consultancy en later evolueerde naar projectmanagement. Momenteel vind ik grote voldoening in het combineren van mijn salesvaardigheden met operationele optimalisatie. Samen met mijn team streef ik ernaar klanten het ‘wow’-effect te bieden, hun prioriteiten te begrijpen en de juiste service en ondersteuning te leveren. Door er voor de klant te zijn, zetten mijn team en ik ons in om onze klanten voortdurend te verrassen.

Hoe balanceer je je professionele ambities met je persoonlijke leven?

Om een goede balans tussen werk en privé te behouden, is het essentieel om duidelijke grenzen te stellen en effectief te prioriteren. Dit betekent dat je verwachtingen goed moet beheren en soms de moed moet hebben om ‘nee’ te zeggen. Ik begin mijn ochtenden vroeg met meditatie en lichaamsbeweging om direct vanaf het begin gefocust te zijn en mijn lichaam en geest voor te bereiden op de dag die komt. Avonden en weekends zijn gereserveerd voor mijn (buiten)sportactiviteiten, culturele uitstapjes en het doorbrengen van tijd met vrienden en familie. Hoewel incidenteel overwerken acceptabel is, is het cruciaal om je bewust te blijven van wat echt belangrijk is in het leven en ruimte te creëren om vrede en evenwicht te vinden.

Wat is een les die je buiten het werk hebt geleerd die je helpt in je rol hier?

Een belangrijke les die ik heb geleerd, is om mijn angsten te confronteren, te doorleven, te bespreken, te verwerken en om deze om te zetten in een positieve mindset. Omgaan met ernstige PTSS en een intensief herstelproces ondergaan leerde me om mijn angsten onder ogen te zien en me te concentreren op het positieve. In de zakenwereld hebben we allemaal onze angsten. Het is cruciaal om ze te erkennen, samen te verkennen en na te denken over hoe we een situatie met een positieve mindset kunnen transformeren. Echte verandering komt van focussen op wat goed gaat, zonder te lang stil te staan bij wat er mis ging (dat ligt in het verleden en buiten onze invloedssfeer). Concentreer je op het erkennen van elkaars sterke punten, benut deze en droom samen over een betere toekomst. Zolang je dit blijft uiten, zal iedereen binnen een zakelijke omgeving zich eraan committeren en zal verandering vanzelf plaatsvinden.

Wat is een droom of doel dat je momenteel nastreeft, professioneel of persoonlijk?

Mijn zakelijke droom is om een uitstekende Managed Service-afdeling op te zetten met op maat gemaakte serviceabonnementen.

Ik streef ernaar om in de toekomst de juiste ondersteuning te bieden aan alle klanten van Dynamic People en om incidenten proactief op te lossen, kleine RFC’s snel uit te voeren en het belang van releasebeheer te benadrukken. Mijn doel is om de klant echt te begrijpen, hen samen met het team voortdurend te verrassen, waardoor ze zich kunnen concentreren op waar ze het beste in zijn.

Op persoonlijk vlak heb ik eindelijk de mogelijkheid om meer te reizen en avontuur te zoeken. Dit jaar ben ik van plan om te wandelen en te fietsen in Canada, en het bijwonen van boeiende theatervoorstellingen in Londen en New York staat ook op de agenda.

Also want to work

at Dynamic People?