Home / Nieuws / Het Onmisbare Belang van Managed Services voor Succesvolle Applicaties in de Cloud
17 januari 2024
Door: Maaike Polman

Het Onmisbare Belang van Managed Services voor Succesvolle Applicaties in de Cloud

Vanaf begin januari mag ik mij binnen Dynamic People bezig gaan houden met Managed Services. Ik geloof heilig in Managed Services en ga graag lange termijn relaties aan met mijn klanten, waarbij elkaar continue blijven informeren, helpen, ontwikkelen in mijn ogen onmisbaar is. In een waar partnership is Managed Services de motor.

In de razendsnel evoluerende wereld van cloudtechnologieën stellen veel klanten zich de vraag: waarom is het vandaag de dag zo cruciaal om Managed Services af te nemen? Sommigen denken wellicht dat, nu we volledig in de cloud opereren en updates automatisch worden toegepast, externe services overbodig zijn. In een on-premises omgeving waren functionele en technische beheerders essentieel om alles draaiende te houden, maar waarom zou je in de cloud nog steeds behoefte hebben aan ondersteuning?

De kern van de kwestie ligt juist hier. Hoewel de cloud de belofte met zich meebrengt om afscheid te nemen van technische en functionele beheerorganisaties en te profiteren van de voordelen van cloudtechnologie, blijkt ondersteuning juist van vitaal belang in deze situaties. Continue productreleases, veranderende klantbehoeften en de behoefte aan flexibiliteit vereisen een doeltreffend ondersteuningsmodel.

Het is begrijpelijk dat bedrijven deze expertise niet intern willen ontwikkelen. Waarom consultants specifiek opleiden als je kunt vertrouwen op consultancybedrijven die support als dienst aanbieden? Dit is waar het succes van jouw applicatie een sleutelrol gaat spelen.

Na de initiële implementatie van applicaties en succesvolle samenwerkingen binnen teams, wordt het tijd om een agile supportmodel te introduceren. Waarom zou je dit afnemen? Omdat je op deze manier altijd de kennis van jouw omgeving binnen handbereik hebt via een toegewijd supportteam. Storingen kunnen direct worden aangepakt of doorgestuurd naar de leverancier. Managed Services houden je up-to-date over nieuwe releases, relevante implementaties, en de invloed op jouw architectuur.

Wat echt bijdraagt aan jouw bedrijfsdoelstellingen wordt helder gecommuniceerd. Hoe implementeer je snelle, wekelijkse veranderingen? Precies, via Managed Services in een agile werkwijze. Hier komt het grote voordeel om de hoek kijken.

Het is een geruststellend idee om als klant een product owner te hebben die na livegang zijn rol blijft vervullen. Managed Services bieden niet alleen ondersteuning bij het oplossen van storingen, maar zorgen er ook voor dat je het beste uit releases haalt. Kleine aanpassingen, vragen van klanten of gebruikers, kunnen direct worden opgepakt in plaats van maandenlang in de wachtrij te staan. Snel schakelen en tegemoetkomen aan de wensen van de organisatie is waar Managed Services excelleert.

Het is uiteindelijk de hoeksteen van het succes van jouw applicatie. Met optimale dienstverlening die 24/7 op afstand beschikbaar is, kun jij je richten op jouw business, met de zekerheid dat jouw applicaties altijd ondersteunend zullen zijn. Managed Services zijn niet zomaar een luxe, maar eerder een onmisbare schakel in de keten van succesvolle applicaties in de dynamische wereld van de cloud.