Home / Nieuws / Dynamics 365 F&O nieuwe user interface features – dit is waar je op wachtte!
3 juli 2020
Door: Nancy Hobeck

Dynamics 365 F&O nieuwe user interface features – dit is waar je op wachtte!

Hoogtepunten nieuwe user interface in D365 F&O

Microsoft heeft een aantal fantastische functies uitgebracht in Dynamics 365 Finance and Operations (momenteel in de “Preview” modus) waar wij heel blij van worden en dagelijks voordeel zullen opleveren.  Graag laat ik je de hoogtepunten zien:

 

Opgeslagen weergaven

Op lijstpagina’s kun je met een paar klikken filters opslaan als weergaven. Bovenaan de lijstpagina kun je vervolgens gemakkelijk wisselen tussen de verschillende weergaven:

Afhankelijk van je rol in Finance and Operations, kan je de weergaven zelf delen met de hele organisatie.

 

Groeperen in grids

Klik eenvoudig op ‘Groeperen op basis van deze kolom’ om groeperen in grids in te schakelen. De subtotalen zijn direct beschikbaar wanneer een andere kolom als totaal wordt geselecteerd.

Nieuwe grid controls

Weergave totalen in de Footer

Door met de rechtermuisknop op een kolom te klikken kan een veld worden gesleecteerd om te worden opgesteld op de lijstpagina.

WISKUNDIGE EXPRESSIES EVALUEREN

Voer eenvoudigweg een wiskundige expressie in een numeriek veld in en Finance & Operations berekent het resultaat voor je:

TYP VOOR OP HET SYSTEEM

Als een lijstpagina zich in de modus “Bewerken” bevindt, kun je gegevens sneller in afzonderlijke rijen invoeren. De record wordt asynchroon opgeslagen. Dit betekent dat de validatie van het record afzonderlijk wordt uitgevoerd en dat je niet hoeft te wachten op een succesvolle validatie door het systeem voordat je naar het volgende record gaat.

PLAKKEN VANUIT EXCEL

De gebruikelijke functie voor exporteren naar Excel is al geruime tijd beschikbaar. Maar plakken vanuit Excel in Finance & Operations is vanaf nu ook mogelijk! Hoe cool is dat! Zolang het aantal kolommen en het aantal rijen gelijk zijn in zowel Excel als de weergave Finance and Operations.

Al het bovenstaande is beschikbaar in de Preview-modus, en staat klaar om te worden ingeschakeld in jouw Feature management workspace (Platform update 33 en later):