Dynamic People > Nieuws & Blog > Microsoft Tech Summit Amsterdam 2018

Microsoft Tech Summit Amsterdam 2018

Afgelopen woensdag en donderdag (28 & 29 maart) heeft de Microsoft Tech Summit plaatsgevonden. Het was een thuiswedstrijd voor ons, want het event werd georganiseerd in Amsterdam en uiteraard waren wij erbij.

De Tech Summit bevestigde dat wat we al wisten, namelijk dat alles om de cloud draait. Het ging voornamelijk over Azure en Microsoft 365. Hierbij waren Logic app, API management & Azure functies onderwerpen die prominent voorbij kwamen en waarvan verhelderende demo’s werden getoond.

Wat verder blijkt is dat Microsoft Teams bijzonder goed wordt opgenomen door bedrijven en het is duidelijk dat Teams uiteindelijk Skype voor Business zal gaan vervangen. Daarnaast werd gedurende dit event aandacht besteed aan Windows Server 2019, dat vorige week in preview is gegaan! Daarin stond Hybrid Cloud heel centraal, wat de integratie met Azure inhoudt.

Verder zijn de zogenaamde containers besproken (de brug tussen virtuele machines en serverless computing) en project Honolulu, wat het beheer van servers een stuk makkelijker en overzichtelijker moet gaan maken!

Al met al een leerzaam evenement, waar we in twee dagen tijd weer helemaal zijn bijgepraat en zo houden we de kennis bij Dynamic People up-to-date!