Home / Nieuws / Stap ook over naar Dynamic People
25 juli 2019
Door: Pim van der Kwaak

Stap ook over naar Dynamic People

Pim van der Kwaak: “Als je als Senior vooruit wil, stap je net als ik over naar Dynamic People, een kennisclub zonder kapsones, maar met ambitie, leuke collega’s én volop ruimte om te groeien”

 

Pim is geboren en getogen in het hoge noorden en wil ook niet weg uit zijn mooie provincie Groningen. De consequentie is dat hij heel wat kilometers maakt voor zijn werk. “Dat ben ik gewend, heb ik altijd gedaan en als je met plezier elke dag aan het werk gaat dan is reisafstand geen enkel probleem. Bovendien deel ik mijn eigen tijd in en werk ook vaak vanuit huis, dus dat is prima te doen. Toch zit ik bij voorkeur bij de klant aan tafel en ook graag op kantoor, want daar gebeurt het, kun je sparren met collega’s en heb je de gezelligheid van de gezamenlijke lunch.”

Voor zijn overstap naar Dynamic People werkte Pim bijna drieënhalf jaar als CRM consultant bij een andere Microsoft Dynamics Partner. Ook daarvoor had hij zijn sporen al ruimschoots verdiend in dit vakgebied. “Ik merkte echter na al die jaren dat ik het verzorgen van workshops, het geven van demo’s en samen met klanten brainstormen over oplossingen het leukste vond en daar wilde ik me op gaan focussen. Die ruimte konden ze me daar niet bieden. Er waren beperkte groeimogelijkheden terwijl ik een typische millennial ben die altijd vooruit wil, dat maakte dat ik ben gaan rondkijken en bij Dynamic People uit ben gekomen.”

 

De klikfactor was allesbepalend

Het eerste gesprek met Oscar Zeekant was heel serieus, maar uiterst prettig. “Hij stelde de juiste vragen en wist me te prikkelen en het tweede gesprek met Jeroen Bunck erbij maakte dat ik het idee had dat ik al jaren deel uitmaakte van de club. Welke kant ik op wilde en hoe ik dingen zag? Het was niet om mij over de streep te trekken, want de praktijk toont dat het hier ook werkelijk zo werkt. Werken in je kracht, dat haalt het beste in mensen naar boven. Op 1 april ben ik gestart als Pre-sales Consultant en samen met Jeroen ben ik verantwoordelijk voor sales. Ik heb indertijd Technische Bedrijfskunde & Informatie Technologie gestudeerd aan de Universiteit Groningen en weet veel van CRM en PowerApps. Jeroen Bunck is op zijn beurt een specialist op het gebied van Finance & Operations en zo dekken we samen aan saleskant het hele spectrum af.”

 

On boarding verliep heel soepel

“Alles was op dag één in place, van auto en telefoon tot aan de ingerichte laptop etc. Daar had ik ook op aangedrongen, want ik wilde direct aan de slag en dan heb je de juiste tools nodig. Als senior krijg je hier alle vertrouwen, veel verantwoordelijkheid en de kans om zelf je plan te trekken. Ik ben een visueel ingestelde doener en ben hier helemaal op mijn plek.”

Hij mag dan een brok ervaring meebrengen, ook Pim leert naar eigen zeggen nog elke dag. “Zeker van de kennisdeelgroepen. Daar leer je van je naaste collega’s die weer goed thuis zijn in andere disciplines. We hebben een hecht team en creativiteit wordt enorm gewaardeerd. We kennen hier geen eindeloze overlegstructuur en dat is een verademing voor mij. Wij huldigen het credo dat de enige manier om snel te leren is door gewoon te doen, door praktijkervaring op te doen en daar profiteert iedereen – zowel onze klanten als wijzelf – weer van mee.”

 

Mijn advies aan andere seniors?

“Kom gewoon eens praten, kennis maken, sfeer proeven en ervaar dat het ook anders kan. Als senior kun je hier volledig in je eigen kracht werken. Dynamic People is een groeiende organisatie waar je zelf nog mede de richting kunt bepalen en waar iedereen – jong en oud, junior of senior – de kans krijgt om te groeien. Join the club!”