Home / Nieuws / Hoe wij onze Dynamic Peoples verbonden houden
31 maart 2021
Door: Bente Bucker

Hoe wij onze Dynamic Peoples verbonden houden

Het is inmiddels al een jaar geleden sinds Nederland in lock-down ging doordat COVID-19 ons land had bereikt. Het thuiswerken, geen vrijmibo’s meer en het schrappen van de maandelijkse gezamenlijke meeting heeft een impact op je bedrijf en cultuur. Bij Dynamic People zijn we één hecht team en hebben veel collega’s ook naast werk contact. Natuurlijk kun je als bedrijf van alles doen om je medewerkers verbonden te houden. Hoe wij dat deden? Dat lees je hier.

 

Normaal gesproken…

In het leven vóór Corona hadden we bij Dynamic People allerlei activiteiten. Zo wordt er jaarlijks een barbecue georganiseerd in de zomer, hebben we elk kwartaal een bijzonder uitje met het hele bedrijf en gaan we aan het einde van het jaar met zijn allen een weekendje weg. Op vrijdagmiddag blijven er altijd wel wat collega’s hangen en elk maand hebben we een maandelijkse meeting, met héél Dynamic People, waarbij inhoudelijke updates worden gegeven door verschillende teams. En we zijn ook sportief: elke dinsdag vindt onze bootcamp plaats en we schrijven ons regelmatig in voor sportactiviteiten (zoals: de Dam tot Dam, de Strong Viking Run of de Mud Race). Super leuk! Maar natuurlijk zijn dit allemaal activiteiten die tijdens corona helaas geschrapt moesten worden.

 

En nu?

Zoveel mogelijk thuiswerken, dat verandert toch een heleboel . Het is belangrijk dat je goed in contact blijft met elkaar. Niet alleen voor online events, maar natuurlijk ook door de vinger aan de pols te houden en te zorgen dat jouw medewerkers die het nodig hebben, de juiste aandacht krijgen. In mijn ogen is dat in eerste instantie het allerbelangrijkst. Maar natuurlijk wil je ook de cultuur hooghouden. Dát kun je doen, door leuke acties en online eventjes.

 

Dynamic People Got Talent Challenge

Vrijwel direct nadat thuiswerken de norm werd, zijn we begonnen met de Dynamic People Got Talent Challenge. Een challenge waarbij iedereen zijn of haar talent mocht laten zien: een talent dat je hebt opgedaan tijdens de coronatijd of een talent die je al had. Onze CEO Jeroen Bunck trapte deze af met zijn multi-task talent: van kapper tot meester én CEO, alles moest even tegelijk. Hierna nomineerde hij 2 collega’s, die op hen beurt hun talent deelden (in onze whatsapp groep) en na het delen weer één andere collega mochten nomineren. Elke dag kregen we dus 2 talenten te zien. Het was een erg toffe manier om toch verbonden te blijven aan je collega’s, én een kijkje te krijgen in iedereens leven. We hebben deze challenge afgesloten met een prijsuitreiking: iedereen mocht stemmen en daar kwam een top 3 uit. Deze 3 zijn natuurlijk beloond met een passend prijsje 😊

 

Online bootcamp

De bootcamp op dinsdagavond kon ook niet doorgaan, dus kwam daar iets anders voor in de plaats: een half uurtje digital bootcampen met onze trainer Stefan. Intunen vanuit je eigen woonkamer en toch nog samen die work-out kunnen pakken, dat was super tof. We hebben zélfs nog een bootcamp suitable for kids gedaan, waarbij we de work-out eindigden met allerlei dieren bewegingen (een aap, kikker of olifant). Zo konden de kleintjes thuis ook meedoen!

 

Hier en daar een pakketje

Om de organisatiecultuur in leven, en de spirit hoog te houden sturen wij zo nu en dan pakketjes op. Successen vieren we het liefst samen, dus als er iets te vieren valt krijgen onze collega’s iets leuks thuis. Denk hierbij aan de livegang van een project, de start van nieuwe opdrachten of de bekendmaking van een zwangerschap. Ook zetten we tijdens onze business updates op vrijdag met regelmaat collega’s in het zonnetje, zodat mooi werk niet onopgemerkt blijft. Bij het versturen van pakketjes zorgen we wel altijd voor dat het ook echt Dynamic People uitstraalt. Want als onze medewerkers niet naar kantoor kunnen komen, brengen wij de cultuur bij hen!

 

Online events

Het is altijd leuk om je collega’s te zien op een borrel, even in een andere vibe en setting dan tijdens de werkdag. Gezien dat niet meer kon, hebben we ons volledig gestort op de online events. Soms met een borrelpakketje vooraf, maar we zorgen altijd voor een leuke activiteit. Met je drankje voor de webcam zitten met 50 man is een paar minuten leuk, maar de lol is er al snel vanaf. Zo hebben we een keer een discobingo gedaan, voor kerst “Rank your colleagues” en kort geleden nog een baby quiz, waarbij iedereen zijn/haar babyfoto in moest sturen en we moesten raden wie wie was. Best een uitdaging, maar lachen gegarandeerd!

 

Dus…

Zorg dat je als bedrijf verbonden blijft met elkaar. Dat kan in verschillende vormen, en het is belangrijk dat de acties die je doet ook bij de cultuur van je organisatie passen. Dan doe je niet iets, om maar iets te doen. Wij blijven doorgaan met steeds nieuwe, creatieve online events en andere acties. En jij?