Home / Nieuws / Else’s journey naar Teamlead
25 augustus 2021
Door: Bente Bucker

Else’s journey naar Teamlead

Else Frijling

2 jaar geleden stapte Else Frijling (32) bij Dynamic People naar binnen als Young Professional. Met flinke ambitie en leergierigheid kon het niet snel genoeg gaan voor haar. En hard werken loont: inmiddels is ze doorgegroeid naar team lead van ons Azure & BI Team. Hoe ze hier terecht is gekomen? Dat lees je hier.

 

Even terug naar het begin

Ik ben even benieuwd, wat is je achtergrond? “Ik heb een master in Conflict Resolution & Governance (Political Science). Eigenlijk een totaal andere richting dan het werk dat ik nu doe, al moet je als consultant en lead wel diplomatiek te werk gaan. Na mijn studie ben ik gaan werken bij een kleine onderneming (groot- en detailhandel), want in mijn veld was weinig werk te vinden. Dat was ook een beetje onder het mom van: je moet ergens beginnen. De eigenaar zag al snel dat ik meer in mij had dan in de winkel staan en vroeg vrij snel of ik de zaak wilde runnen. Hier heb ik mijn ondernemende mind-set ontwikkeld: binnen een half jaar kreeg ik een budget om de 2e winkel te openen en binnen 5 jaar waren we gegroeid naar 5 winkels, inclusief distributiecentrum (B2B én B2C).” Bij zoiets komt natuurlijk heel veel kijken. “Ik heb geholpen met de uitbreiding en dat was een hele mooie ervaring. Je loopt steeds weer tegen nieuwe dingen aan: mensen aannemen, pinautomaten regelen, webshop(s) opzetten, social media inrichten en op een gegeven moment werd digitaliseren ook echt belangrijk.” Waarom ben je daar gestopt? “Ik wilde graag innoveren, ik wilde méér: met systemen werken, beslissingen maken op basis van data, verder kijken dan mijn huidige horizon. Na dit avontuur heb ik een paar maanden de tijd genomen om mijn nieuwe koers te bepalen en ben ik gaan reizen. Op vakantie in Sydney zei iemand tegen mij: jij zou het goed doen als consultant.”

 

En toen?

“Toen ik thuiskwam heb ik een versnelde Data Analytics & Machine Learning cursus gedaan met de focus op learning by doing. Onderdeel van deze opleiding was dat je ergens zou starten als trainee. Dat moest je alsnog wel zelf regelen. Via recruiters ben ik uiteindelijk met Dynamic People in contact gekomen voor Young Professional programma.” Het Young Professional programma is een traject dat Dynamic People eens in de 2 jaar aanbiedt aan starters op de markt. Hier worden onze YP’s 3 maanden getraind met allerlei cursussen en trainingen, waarna we ze begeleiden bij hun eerste paar projecten. “Ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen. De doorslaggevende factoren waren voor mij dat de sfeer vanaf het begin goed was, hier goed gezorgd wordt voor de medewerkers en veel ruimte is voor groei en ontwikkeling.”

 

Carrière bij Dynamic People

“Eigenlijk kon het mij niet snel genoeg gaan: met mijn ervaring was ik niet per se een Young Professional, haha. Gelukkig zag mijn team lead ook al snel dat ik meer in mijn mars had.” Else wilde graag doorgroeien en met name in contact komen met klanten. Maar ze miste nog wat vakkennis. “Ik moest dat echt inhalen: aanpoten, doorleren en studeren. Ik ben ook wel echt een harde werker: ‘Nait soes’n, moar broezen’. Dat is Gronings voor: niet zeuren, maar doen. Het zit in mijn bloed. Ik heb veel zelf geleerd om die kennis zo snel mogelijk op te doen. Na een half jaar ‘young professional’ te zijn geweest, kon ik gelukkig doorgroeien tot medior en een jaar later naar senior. Tijdens mijn gesprekken liet ik altijd mijn ambitie zien: ik wil doorgroeien en omhoog. Al snel kwam de vraag: wil je geen team lead worden? Ja, heel graag!”

 

Projecten, projecten

Je hebt inmiddels aardig wat projecten gedraaid bij Dynamic People. Heb je nog een favoriet? “B-Securite, onderdeel van Basic Fit. Ze willen veel en ze willen snel. Daar krijg ik energie van! De samenwerking loopt ook heel goed, wat eigenlijk begon als 5 rapporten is nu een flinke rapportagereeks geworden met in totaal meer dan 50 pagina’s en er wordt elke keer iets nieuws bedacht. En zij zijn er ook heel blij mee.”

En het meest uitdagende? “Dat is toch wel Meelunie, dat zullen zij ook wel beamen. Het project bleek een stuk complexer te zijn dan we initieel dachten, het hele proces ging op de schop waardoor oude rapportages niet 1 op 1 te kopiëren zijn naar de nieuwe situatie. Het data warehouse opnieuw opbouwen is ook een enorme uitdaging. Bovendien gebruiken ze binnen de hele organisatie meer dan 100 rapporten (van logistieke en financiële tot commerciële rapportages) die allemaal gemaakt moeten worden in Power BI. Een enorme klus dus. Je begint helemaal opnieuw en moet elke definitie opnieuw uitpluizen.”

 

In de nieuwe rol

Else is nu zwanger en is vorige week met verlof gegaan: “Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om een overgangsperiode te doen. Sinds mei ben ik co-lead samen met Mike, zodat ik alle kneepjes van het vak kan leren. Als ik na mijn zwangerschapsverlof terug ben, start ik als volwaardig lead. Je moet er een beetje in groeien – we hebben geen strakke lijnen -, en daar krijg ik nu mooi de kans voor.” Bij de start van deze periode heeft ze direct met alle teamleden gezeten om even persoonlijk te praten over wat zij nu echt nodig hebben en zoeken in een team lead, om zo ook de juiste coaching te bieden. Somayeh (BI-teamlid) zei ook: “Ik sta altijd versteld van de toewijding en het harde werk dat ze altijd doet. Ook helpt ze anderen om zelfvertrouwen op te bouwen en hun weg te vinden in het doen van hun werk. Ze is een inspiratie voor mij.” En dat is toch een mooi compliment?