Home / Nieuws / 4 nieuwe Young Professionals over hun eerste maanden bij Dynamic People
26 juli 2019

4 nieuwe Young Professionals over hun eerste maanden bij Dynamic People

Ze behoren tot de tweede lichting Young Professionals, het talentenprogramma van Dynamic People dat in 2018 is gestart. Else Frijling (1989), Fabian Francisco (1990), Kevin Frimpong (1991) en Ellen Oosterwijk (1992) zijn op 1 mei aan hun traineeship begonnen. Hoe kijken ze terug op de eerste twee maanden én hoe kijken ze vooruit?

Vaak is een traineeship de ideale start na afronding van je studie, maar voor drie van de vier Young Professionals geldt dat ze al heel wat jaren werkervaring hebben. Ellen Oosterwijk licht toe waarom ze in het programma is ingestroomd. “Ik had een leidinggevende positie, maar wilde mijn grenzen opzoeken en verleggen. Daar waar ik werkte, gingen we op zeker moment over op Microsoft Dynamics CRM en ik was het meest enthousiast van allemaal. Toen ik doorkreeg dat je op dat vakgebied ook serieuze banen hebt, ben ik op het spoor van Dynamic People geraakt. Van het een kwam het ander. Het idee van een traineeship past me goed, want het biedt me de kans om snel veel te leren. Vooral ook omdat je al snel meedraait met ervaren collega’s op projecten bij klanten en dat is de beste leerschool. Ik heb een master Consultancy gedaan aan de VU Amsterdam, maar ervaring doe je op tijdens projecten. Ik ben met het CRM-team al bij vijf klanten aan het werk geweest en dat brengt alles in een stroomversnelling.”

Haar kersverse collega Else Frijling had ook haar sporen al verdiend, voordat ze de carrièreswitch maakte. “Ik was werkzaam in de Wholesale & Retail en ook ik had een leidinggevende positie, maar ik wilde door. Jezelf doorontwikkelen vind ik belangrijk. Ik heb een afgeronde opleiding Data-analytics & Machine Learning op zak en die kennis kan ik in mijn rol binnen het BI-team optimaal gebruiken. Ik wilde een baan in de consultancy en door op verschillende projecten te werken, leer je heel snel. Tot nu toe ben ik bij twee klanten geweest, maar de komende tijd zal die frequentie worden opgeschroefd. Zo kom je er achter welke kennis je nog mist en waar je op moet focussen. De on-board trainingen maken dat je de kennis kunt verbreden en verdiepen, maar met name hands-on learning is mij op het lijf geschreven.”

Ook Kevin Frimpong had de nodige ervaring als developer en IT-auditor voordat hij de overstap maakte. “Ik wilde de consultancykant op en dan is een traineeship ideaal. Dit is geen standaard traineeship, het is zeer dynamisch en biedt de kans om je ook buiten je eigen vakgebied te oriënteren. Ik maak deel uit van het ERP-team, maar je krijgt hier de ruimte om ook bij andere teams te kijken en mee te draaien en die flexibiliteit bevalt me wel.”

Van de vier Young Professionals is Data Scientist Fabian Francisco de enige die direct na afronding van zijn studie – een master Econometrie – is gestart bij Dynamic People. “Ik maak net als Else deel uit van het BI-team, maar gebruik het traineeship vooral ook om mezelf te ontwikkelen én om te ontdekken welke kant ik precies op wil.”

Alle vier hebben ze hun eigen persoonlijke buddy. “Maar eigenlijk is iedereen hier wel een beetje elkaars buddy, want alle collega’s zijn bereid om je vragen te beantwoorden en je verder te helpen,” benadrukt Else. Wat ze delen is de honger naar groei én ze zijn allemaal behoorlijk sportief. Naast het werken, sporten ze en nemen ook regelmatig deel aan de bootcamps. “Er wordt ook echt naar je geluisterd hier, want ik had aangegeven dat ik een fervent zwemmer ben en eind juni hebben ze dus een zwembootcamp georganiseerd,“ zegt Fabian. “Dat was heel leuk,” reageert Ellen met een lach. “Het was tropisch warm. Ik heb wel gezwommen, maar meer recreatief. Ik heb ze uiteindelijk aan de kant opgewacht met een verkoelend biertje. Dat is het mooie van Dynamic People, er is oog voor de gezonde balans.”

Bij Dynamic People bieden we talent de ruimte om te groeien. Dat geldt niet alleen voor jong talent, maar zeker ook voor ervaren Microsoft Dynamic consultants die vooruit willen. Stuur je CV naar jobs@dynamicpeople.com en boost je carrière!