Home / Nieuws / Jelte Siegersma over het Young Professional Programma van Dynamic People
12 februari 2019

Jelte Siegersma over het Young Professional Programma van Dynamic People

In een drieluik vertellen 3 Young Professionals over de eerste maanden van hun traineeship bij Dynamic People.

 

Het woord is aan … Jelte Siegersma

Young Professional Dynamic People – Bouwjaar 1991

Favoriete stad? Amsterdam Koffie of thee? Koffie Favoriete vakantieland? Zweden Krant? Volkskrant Sport? Handbal Favoriete eten? Zweedse gehaktballen (niet van de IKEA, maar van mijn vriendin) Favoriete restaurant Thúskomme Bordspel? Cards Against Humanity Slechte eigenschap? Stugge Fries Schoenen? Nike Favoriete programma? Zondag met Lubach Zomer of winter? Winter Wijn of bier? Bier Wat doe je na een drukke werkdag? Gezellig samen eten en bijpraten met mijn vriendin Wat doe je over 10 jaar? Dynamics consultant in Zweden?

Jelte is weliswaar geboren in Breda, maar voelt zich een rasechte Fries. Na zijn studie Bedrijfskunde in Groningen startte hij, met een master Marketing op zak, aan een traineeship bij ALDI. “Dat was leerzaam, maar bleek toch niet echt op mijn lijf geschreven. Ik miste daar de snelheid en innovatiekracht die je wel hebt in de IT-wereld. Mijn vriendin – die werkzaam is bij een concurrerende implementatiepartner, van een ander merk overigens – vertelde daarover in geuren en kleuren en ik kreeg de smaak te pakken. Bij ALDI had ik daar ook al een beetje aan geroken, omdat ik betrokken was bij de implementatie van een nieuw urenregistratie- en bestelsysteem. Maar daar bestond mijn rol eruit om aan te geven wat er anders moest, terwijl ik veel meer zin had om de oplossing aan te dragen. Het roer moest dus om. Ik heb gegoogeld op Dynamics CRM en kwam uit bij Dynamic People.” In augustus 2018 is Jelte aan tafel gegaan met Oscar Zeekant en nog dezelfde dag was het beklonken. Het bleek de ideale match.

“Ik ben voor mijn werk verhuisd naar Amsterdam en gaan samenwonen. Dat is leuk. We kunnen lekker sparren en uiteraard beweren zowel mijn vriendin als ik dat we allebei de beste CRM oplossing leveren. Bij Dynamic People kwam ik in een warm bad terecht. Ik ben gekoppeld aan Marieke van Wolfswinkel die mij als buddy wegwijs heeft gemaakt. Hier heeft niemand een dubbele agenda, het kantoor is open en dat geldt ook voor de mensen die er werken.”

Vrijwel direct na binnenkomst heeft Jelte enkele Microsoft (CRM) certificaten behaald. “Dat is een goede basis, maar ik heb wel gemerkt dat je tijdens het Microsoft opleidingstraject met name de happy flow leert. De praktijk blijkt altijd anders en vraagt om inventiviteit van de consultant. Al doende leer je het meest en dan vooral door mee te lopen met senior consultants op projecten. Het is wel grappig, ik had Oscar gezegd dat ik nooit van mijn leven code wilde kloppen. Dat leek me echt iets voor nerds, maar ik heb gemerkt dat ik dat geweldig interessant vind. Het vereist logica en je kunt van scratch af aan zelf de oplossing bouwen. Zo zie je maar hoe je proefondervindelijk erachter komt welke kant je op wilt.

Dynamic People is een machtig mooi bedrijf voor mensen met ambitie. Je krijgt de kans om al snel heel veel te doen en zelf je richting te bepalen, in tegenstelling tot grotere companies waar je vaak te maken hebt met een vast stramien en een van hogerhand bepaalde marsroute. Hier kun je zelf je koers bepalen en de bakens tussentijds verzetten.”

 

In mei 2019 start het nieuwe Young Professional Programma! Stap jij in?

Durf jij net als Jelte het roer om te gooien? Dynamic People biedt je de kans om werken en leren te combineren tijdens het tweejarige Young Professional Programma waarin je alle facetten van Microsoft Dynamics leert kennen en klaargestoomd wordt tot zelfstandig consultant. Interesse in een traineeship bij Dynamic People? Stuur je CV naar hr@dynamicpeople.com