Home / Nieuws / Drie ambitieuze Young Professionals over hun traineeship bij Dynamic People
14 februari 2019

Drie ambitieuze Young Professionals over hun traineeship bij Dynamic People

Om jong talent aan te trekken en de kans te geven om te groeien, zijn we in 2018 bij Dynamic People gestart met het Young Professional programma. Voor ons was het nieuw en dus even wennen, maar wij zijn nog altijd razend enthousiast en gaan er zeker mee door. In mei 2019 start het nieuwe programma, maar hoe bevalt het deze eerste lichting? Hoe hebben zij de eerste maanden van hun traineeship ervaren? Het woord is aan Dillon Koense, Jerry Kamperman en Jelte Siegersma.

In een drieluik vertellen 3 Young Professionals over de eerste maanden van hun traineeship bij Dynamic People.

Het woord is aan … Dillon Koense

Young Professional Dynamic People – Bouwjaar 1996

Favoriete stad? New York Koffie of thee? Koffie Favoriete vakantieland? VS Krant? Digitaal Sport? American Football Favoriete eten? Aziatisch én Amerikaans (biefstuk e.d.) Favoriete restaurant? Een steakhouse Bordspel? Iets met handel, dus Kolonisten van Catan of Monopoly Slechte eigenschap?Teveel tegelijk willen doen Schoenen? Nike Favoriete programma? Suits Zomer of winter? Zomer Wijn of bier? Bud Light Wat doe je na een drukke werkdag? Sportschool, eten en serie kijken Wat doe je over 10 jaar? Hard werken én veel reizen en genieten

Hij is geboren in Hilversum, alwaar hij nog altijd American Football speelt, maar hij woont tegenwoordig in Nederhorst den Berg. Tijdens zijn studie International Business & Finance aan de HvA liep Dillon Koense tot twee keer toe een aantal maanden stage in de VS. “Ik werkte op de HR-afdeling van HUGO BOSS in New York, maar heb ook ervaring opgedaan met real estate toen ik een half jaar in Oklahoma op school zat. Bij American Express heb ik te maken gehad met compliancy en in mijn tijd bij Albert Heijn heb ik als teamleider mensen aan mogen nemen en aan mogen sturen. Als je het zo opsomt dan is het best al een aardig CV, maar ik sta nog maar aan het begin van mijn carrière,” zegt hij lachend.

Nog voordat Dillon zijn diploma op zak had, is hij zich gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. “Ik speelde ook nog met het idee om wellicht een master te gaan doen, maar toen kwam dit op mijn pad. Het idee van een traineeship bij een bedrijf als Dynamic People sprak me aan, dus ik ben gaan praten. Ik ben namelijk wel breed opgeleid, maar de ICT-kant van de business is nieuw voor mij en hier krijg ik de kans om te onderzoeken wat ik daarmee kan en wil. Het was een mooie uitdaging, niet alleen voor mij maar ook voor Dynamic People. Ze gaven namelijk heel eerlijk aan dat ze zelf ook nog niet de honderd procent invulling van het programma op de plank hadden liggen en wij helpen dus mee om het programma fijn te slijpen.”

Bij binnenkomst heeft elke trainee een eigen coach gekregen. “Alle collega’s staan hier voor je klaar om je wegwijs te maken en als het even zoeken is, gewoon eigen initiatief tonen. Geen probleem. Ik heb me gemeld bij een lead consultant die met een interessante opdracht bezig was en sindsdien werk ik mee in het project bij een internationale commodity trader. Ik ben er ingegroeid en heb de vrijheid om te ontdekken welke kant ik op wil. Inmiddels ben ik er wel achter dat ik niet vijf dagen in de week in het systeem wil zitten. Twee dagen per werkweek is prima en ook nodig om de business te snappen, maar ik merk dat ik toch meer een adviesrol wil hebben. Sales en marketing, presentaties geven en demo’s voorbereiden. Dat heb ik aangegeven en daar krijg ik de ruimte voor. Dat wat ik hier in zes maanden tijd heb geleerd, mede door al die waanzinnig goede collega’s om me heen, dat leer je niet op school. Hier krijg je vanaf dag één de kans om te denken én te doen!”

 

In mei 2019 start het nieuwe Young Professional Programma! Stap jij in?

Ben jij net zo’n denker én doener als Dillon? Dynamic People biedt je de kans om werken en leren te combineren tijdens het tweejarige Young Professional Programma waarin je alle facetten van Microsoft Dynamics leert kennen en klaargestoomd wordt tot zelfstandig consultant. Interesse in een traineeship bij Dynamic People? Stuur je CV naar hr@dynamicpeople.com