Home / Nieuws / Wat is Power Platform voor Microsoft Dynamics 365?
30 september 2021

Wat is Power Platform voor Microsoft Dynamics 365?

Wat kan het Power Platform voor u betekenen?

Als u een D365 gebruiker bent (of wilt worden), heeft u waarschijnlijk wel eens gehoord van Power Platform. Dit is een portfolio met vier applicaties die zowel aan elkaar als aan honderden andere apps (zoals Office 365 en Azure) verbonden zijn. Deze verbindingen zorgen ervoor dat uw bedrijf, inclusief alle apps en gebruikers, efficiënt en up-to-date is. De apps stellen u in staat om uw data te analyseren (Power BI), custom bedrijfsoplossingen te bouwen (Power Apps), processen te automatiseren (Power Automate) en chatbots te maken (Power Virtual Agents). Deze blog neemt u mee langs de vier onderdelen van Power Platform en wat ze voor uw bedrijf kunnen betekenen.

 

Power BI

Power BI maakt uw data inzichtelijk door middel van ingebouwde AI-functies. Data wordt gevisualiseerd in interactieve dashboards die uiteindelijk kunnen helpen bij het maken van beslissingen. De oplossing is geïntegreerd met Excel om een soepele dataoverdracht te garanderen. Daarnaast maakt het programma gebruik van strenge beveiliging die uw data beschermt. U kunt Power BI gratis downloaden.

 

Power Apps

Power Apps stelt uw werknemers in staat om low-code applicaties te bouwen met voorgebouwde templates en een makkelijk drag-en-drop systeem. De applicatie stelt geavanceerde functionaliteiten beschikbaar voor allerlei medewerkers, ook degenen die niet een zeer technische achtergrond hebben. U kunt apps bouwen die uw bedrijfsproblemen oplossen en deze gemakkelijk delen op verschillende devices. Hierdoor kunt u efficiënter en productiever werken.

 

Power Automate

Net zoals Power Apps biedt ook Power Automate een low-code omgeving. Deze laat uw werknemers nieuwe functionaliteiten bouwen: in dit geval gaat het om geautomatiseerde processen. Daarnaast bevat de oplossing een procesadviseur die specifieke processen aanbeveelt om te automatiseren. Als u meer automatiseert kunt u verwachten dat het aantal fouten in uw bedrijfsprocessen daalt.

Vaak kunnen gebruikers van Microsoft Dynamics 365 gratis gebruik maken van Power Apps en Power Automate: veel D365 oplossingen geven hiervoor beperkte gebruiksrechten. U kunt applicaties aanpassen en uitbreiden binnen de context van uw D365 licentie. De specifieke gebruiksrechten verschillen per licentietype.

 

Power Virtual Agents

De vierde oplossing in Power Platform is Power Virtual Agents, welke u kan helpen om snel en automatisch te reageren op zowel klanten als medewerkers. Een simpel visueel interface maakt het mogelijk om chatbots te creëren. De app gebruikt AI om de prestaties van uw bots te monitoren en verbeteren. Net als met Power Apps en Power Automate hangen de gebruiksrechten voor Power Virtual Agents af van uw D365 licentie. Voor meer informatie over licenties kunt u de Dynamics 365 Licensing Guide raadplegen.

Kortom, de low-code tools van Power Platform laten de gebruikers binnen uw organisatie oplossingen bouwen, ook als zij geen uiterst technische achtergrond hebben. Uit onderzoek in opdracht van Microsoft blijkt dat bedrijven die Power Platform gebruiken kunnen verwachten dat hun investering binnen 11 maanden is terugverdiend, naast een 502% ROI in drie jaar tijd. Als u geïnteresseerd bent in het bespreken van de verdere mogelijkheden en kansen die Power Platform kan bieden voor uw bedrijf, kunt u contact met ons opnemen. Wij hebben vooral veel ervaring met Power Automate en Power Apps en kunnen u hiermee dus goed van dienst zijn.

Tot in de volgende blog!