Home / Nieuws / Vervang Excel door het Financial Report Package
4 maart 2021
Door: Nienke Verweij

Vervang Excel door het Financial Report Package

De financial report package van Dynamic People

Heb jij ook een mooi geavanceerd ERP system, maar ben je als medewerker van de financiële afdeling nog altijd genoodzaakt om data naar Excel te exporteren om daar je eigen financiële rapporten te maken? Veel standaard financiële rapportages voldoen niet volledig aan de rapportage behoefte van bedrijven. Daarnaast zijn standaard rapportages uit ERP systemen kostbaar en niet eenvoudig aan te passen. Financiële rapportages in Excel naast een geavanceerd ERP systeem zouden niet meer nodig hoeven zijn, daarom hebben wij als Dynamic People een Financial Report Package ontwikkeld.

Het Financial Report Package bevat verschillende veel gevraagde financiële rapporten in Power BI. Deze rapporten zijn gebaseerd op een datalake van de finance data van uw ERP systeem. Doordat er direct toegang is tot de data, is het ook eenvoudig zelf rapporten te maken of verrijken met andere financiële data.

Het voordeel van deze rapportages is dat ze eenvoudig aan te passen zijn en de look and feel hebben van een volwaardig rapport, in tegen stelling tot Excel Standaard rapporten die standaard beschikbaar zijn in een ERP systeem. Ook is het makkelijker om extra inzichten te halen uit je data door de AI driven visuals die Power BI standaard bevat. De key influencer visual wordt bijvoorbeeld gebruikt in ons Accounts Receivable rapport. In deze visual wordt er een analyse uitgevoerd op welke factoren het meest van invloed zijn op de stand van jullie openstaande posten.

De rapporten die dit Financial Package bevat zijn: Trial balance report over time, Balance sheets, P&L statement, financial dashboards, expected payments per customer, customer aging reports. Zie als voorbeeld ons custom Accounts Receivable report: https://powerbi.microsoft.com/nl-nl/partner-showcase/dynamic-people-b-v-dynamic-people-accounts-receivable-report/

Mocht je meer interesse hebben neem dan contact met ons op door te bellen naar: 020 3032470 of  te mailen naar: sales@dynamicpeople.com