Benieuwd wat Dynamic People voor u kan betekenen?

+ 31 (0) 20 303 24 70
Logo
Blogs Updates 16 maart 2020 Bente Bucker

Thuiswerken? 6 gouden tips om te vlammen.

Thuiswerken 02

1. Zorg voor een fijne werkplek

Niet iedereen heeft een kantoorkamer in huis waar je ongestoord kan werken. Zorg altijd dat je goed geïnstalleerd bent voordat je begint. Ga bijvoorbeeld niet op de bank zitten: dat is niet goed voor je rug en je productiviteit. Een opgeruimd bureau of eettafel is een goede start om de dag te beginnen. Zorg ook dat je andere attributen bij je hebt: een muis is geen overbodige luxe. Het allerfijnst is natuurlijk werken met een extra scherm of laptopstandaard, net als op kantoor.

2. Neem pauzes

Het helpt heel erg als je je dezelfde structuur aanhoudt, die je ook hebt wanneer je op kantoor zit. Houd dezelfde werktijden aan en neem genoeg pauzes. Pak af en toe even wat te drinken, bouw tijd in voor je lunch en maak ’s middags een wandeling. Een frisse neus halen kan erg verfrissend zijn als je zo’n hele dag thuis zit.

3. Minimaliseer afleiding

Omdat thuiswerken echt anders is dan op kantoor, is het fijn om te zorgen dat je zo min mogelijk afleiding hebt. Door een noise canceling headphone aan te schaffen, je telefoon weg te leggen of je af te sluiten in een kantoor of aparte kamer. Ook zijn er verschillende tools om online afleiding te voorkomen. Bijvoorbeeld door de extention StayFocusd (Chrome) te installeren of Leechblock (Firefox). Met deze apps kun je het aantal minuten dat je dagelijks aan bepaalde websites besteed minimaliseren of helemaal blokkeren.

4. Chat en meet online

Omdat even langs collega’s lopen nu niet gaat, moet je op een andere manier contact zoeken. Bellen en appen is een optie, maar er zijn ook erg veel online tools die je kunnen helpen met de communicatie die gepaard gaat met thuiswerken. Microsoft Teams is een erg prettig platform, waarbij je ook documenten kan delen, in groep chats deel kan nemen en (video) kan bellen/conference calls kan houden. Download de tool nu tot eind 2020 gratis: https://teams.microsoft.com/downloads.

5. Gebruik de juiste tools

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en zorg dat je de juiste online tools gebruikt. In Microsoft Teams is het bijvoorbeeld mogelijk je scherm te delen, waarbij je gemakkelijk samen kan werken met je collega’s. Om je productiviteit te verhogen zou je een ToDo list kunnen maken in Microsoft To Do (https://todo.microsoft.com/tasks/). Ook hierin kun je lijsten met collega’s delen en taken verdelen, zodat iedereen een overzicht heeft van wat er gedaan wordt. Microsoft Office heeft ook een handige tool, waarmee je in de cloud met meerdere personen in een document kan werken. Microsoft heeft de komende 6 maanden alle geavanceerde opties gratis beschikbaar gesteld. Lees daar hier meer over: https://bit.ly/2Wl6G0r.

6. Kinderen thuis? Zorg voor een extra goede planning!

Nu je kinderen ook thuis zijn is het belangrijk om voor beiden duidelijkheid te creëren. Maak per dag een planning voor je kinderen en voor jezelf, maar wees hierin ook realistisch. Doe belangrijke taken eerst en plan vooral niet te veel: je bent nu eenmaal minder productief met kinderen in huis. Je kunt bijvoorbeeld een uur eerder op staan, waarin je in alle rust je mailtjes wegwerkt. Geef je kinderen een eigen speel/werkplek waar ze aan iets kunnen werken en geef ze duidelijke opdrachten. In het nemen van je pauzes kun je even aandacht aan je kinderen besteden, of ga samen aan het werk: zet je kind naast je met een leuke kleurplaat.