Home / Nieuws / Security Maand bij Dynamic People
4 mei 2022

Security Maand bij Dynamic People

Aandacht voor goede informatiebeveiliging

Deze maand is informatiebeveiligingsmaand bij Dynamic People en besteden we aandacht aan het belang van goede informatiebeveiliging. Dat informatiebeveiliging belangrijk is, heeft in deze tijd waarin er vrijwel dagelijks een incident in het nieuws is eigenlijk geen uitleg meer nodig. Maar dat niet iedereen zich altijd bewust is van deze risico’s bleek kort geleden nog toen bekend werd dat een minister en een OMT lid beiden privémailadressen hebben gebruikt voor vertrouwelijke communicatie tijdens de corona crisis.

Zelfs als de juiste systemen en procedures zijn ingericht kan het dus nog misgaan wanneer niet iedereen zich bewust is van de risico’s. Ook hier is een systeem is net zo sterk als de zwakste schakel. In het voorbeeld van de corona crisis werd als argument gebruikt dat het officiële systeem te traag of gebruiksonvriendelijk zou zijn. De echt vertrouwelijke informatie verstuurde men natuurlijk wel via de rijks systemen. Los van wat we hier allemaal van (kunnen) vinden, toont dit voorbeeld in ieder geval aan dat de mens een belangrijke factor is in een goed informatiebeveiligingsbeleid.

We hebben er daarom ervoor gekozen om dit jaar veel aandacht te besteden aan de bewustwording rondom informatiebeveiliging. Bij Dynamic People hebben we onze informatiebeveiliging ingericht aan de hand van een ISO 27001 certificeringstraject en zijn we sinds maart 2021 de trotse bezitter van deze certificering. Maar daar stopt onze ambitie niet, want zoals onze motto “driven to take you further” al aangeeft willen we altijd een stap extra doen.

Dat stapje extra doen onze functionele consultants door vanuit verschillende disciplines de laatste technieken van Microsoft samen te brengen om optimale oplossingen voor onze klanten te maken. Maar ook door deze oplossingen in te richten met aandacht voor de beveiliging van de informatie die ermee verwerkt wordt.

Dat kunnen onze consultants alleen maar als ze zich bewust zijn van de risico’s en dit ook kunnen uitleggen aan onze klanten. Want goede beveiliging doe je samen en alleen wanneer je je bewust bent van de risico’s, kun je een goede inschatting maken van de benodigde beveiliging om hier vervolgens in- en extern over adviseren.

Daarom hebben we deze maand een aantal events georganiseerd. Zo is er op 13 mei een masterclass over cybersecurity door een expert van Northwave. Hij zal ons meer vertellen over de organisaties die achter cyberdreigingen zitten, hoe aanvallen eruit kunnen zien en natuurlijk ook hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen.

Ook zal er deze maand extra aandacht zijn voor de “tien geboden voor veilig werken” die we hanteren en die de basis vormen van ons beveiligingsbeleid.

En omdat een cybersecurity maand naast leerzaam ook leuk moet zijn een “Pizza Game Night” met leuke en leerzame spellen & een competitie op het gebied van informatiebeveiliging. 

Het belooft dus een leuke en leerzame maand te worden!