Home / Nieuws / PowerApps pushmeldingen en plugins
13 april 2023
Door: Victor Sijtsma

PowerApps pushmeldingen en plugins

Pushmeldingen als krachtig hulpmiddel

Pushmeldingen zijn een krachtig hulpmiddel om gebruikers op de hoogte te houden en betrokken te houden bij jouw app. Met de PowerApps Push Notifications V2 connector stuur je eenvoudig push notificaties naar gebruikers van je PowerApps Canvas of Modeldriven app. Soms wil je echter het gedrag van jouw pushmeldingen verder aanpassen dan mogelijk is met alleen de connector. Dat is waar plugins bij kunnen helpen.

Plugins voor uitbreiding van functionaliteit

Plugins zijn aangepaste code-extensies die aan PowerApps kunnen worden toegevoegd om hun functionaliteit uit te breiden. Met een plugin kun je het gedrag van je app aanpassen aan jouw specifieke behoeften. In deze blog bespreken we enkele mogelijkheden van het gebruik van de PowerApps Push Notifications V2-connector in combinatie met een plugin.

 

Mogelijkheid 1: Aanpassen van de inhoud van push-notificaties

Een mogelijke use-case voor een plugin in combinatie met de Push Notifications V2-connector is om de inhoud van jouw push-notificaties aan te passen. De connector stuurt standaard een eenvoudig tekstbericht als inhoud van de pushmelding. Met een plugin kun je echter complexere berichten genereren op basis van gebruikersgegevens of andere factoren. Je kunt bijvoorbeeld een melding sturen met een aangepast bericht dat een koppeling bevat naar een specifiek record in jouw app.

 

Mogelijkheid 2: Regelen van de timing van pushmeldingen

Een andere mogelijkheid is om een plugin te gebruiken om de timing van jouw pushmeldingen te regelen. Met de Push Notifications V2-connector kun je notificaties direct verzenden of plannen voor latere bezorging. Met een plugin kun je echter complexere schema’s opstellen op basis van gebruikersgedrag of andere factoren. Je kunt bijvoorbeeld alleen een melding sturen als een gebruiker gedurende een bepaalde tijd geen interactie met jouw app heeft gehad.

Conclusie

Kortom, de PowerApps Push Notifications V2-connector is een krachtige tool om jouw app-gebruikers geïnformeerd en betrokken te houden. Met behulp van een plugin kun je jouw pushmeldingen echter naar een hoger niveau tillen door hun inhoud, timing, levering en tracking aan te passen. Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van de mogelijkheden van het gebruik van een plugin in combinatie met de Push Notifications V2-connector, raden we je aan om te gaan experimenteren en te zien wat je kunt bedenken!