Power BI update overzicht – Juni 2018
De Microsoft Power BI update van juni is uit. Voor ons team altijd een reden om gelijk te kijken welke interessante nieuwe features er deze keer zijn bijgekomen. In de update van deze maand staan een aantal praktische aanpassingen van al reeds bekende visuals. Zoals de mogelijkheid om de binnenste radius van een donut chart aan te passen en labeldetails binnen in de donut te plaatsen. Ik gebruik zelf deze visual niet erg vaak, maar het mooie aan Power BI is dat je als gebruikersgroep kan laten weten aan Microsoft welke behoefte er speelt en hoe zij hun product kunnen verbeteren. Je hebt als gebruiker van Power BI dus veel invloed op hoe het eindproduct eruit komt te zien. In het licht van de nieuwe AVG wet is interessant nieuws dat per juni een National Cloud Selector is ingevoerd. Power BI is nu beschikbaar in drie verschillende nationale clouds, welke dezelfde levels van beveiliging, privacy, compliance en transparantie bieden als de global versie. Als uw account toevallig aan meer dan één Cloud gealloceerd is dan kunt u nu zelf bepalen met welke Cloud u inlogt in de Power BI Desktop.
ORGANIZATION CHART
Er zijn nog een aantal andere features ge-update, maar wat mij betreft is de beste nieuwe feature in deze editie toch echt de Organization Chart. De Organization Chart is een custom visual die ervoor zorgt dat de data van uw bedrijf op een georganiseerde wijze kan worden weergeven. Dit wordt gedaan aan de hand van een boomstructuur. Op deze wijze kan bijvoorbeeld heel eenvoudig een bedrijfsstructuur in kaart worden gebracht. Hieronder ziet u het voorbeeld van de ontwerper van deze visual.
Sourcelink: https://appsource.microsoft.com/
Hoe kun je deze visual zelf creëren? In principe is dit vrij simpel. Je download de Organization Chart via deze link in AppSource: Hierna kun je de visual importeren in Power BI via het importmenu.
Vervolgens zijn er een aantal zaken die je moet invullen.
Je geeft elke node een naam, een afbeelding en optioneel een link waarop u kunt klikken. Hierna geef je elke node een ID en een ParentIDwaarmee de lay-out van de boom wordt gecreëerd. Verder zijn er een aantal formatting opties zoals, node kleur, oriëntatie en label format. Om te laten zien dat deze chart voor verschillende einddoelen gebruikt kan worden heb ik zelf ook een chart gemaakt, maar dan voor een algemene folderstructuur. De output hiervan zie je hieronder. Ik zie de mogelijkheden van deze visual in ieder geval zeker voor me. Ik hoop jij na het lezen van dit blog ook.
Mocht je interesse hebben in deze nieuwe visual of andere (nieuwe) mogelijkheden van Power BI, horen wij het graag. (info@dynamicpeople.com / +31 (0)20 3032470).