Home / Nieuws / Power BI update – augustus 2018
13 augustus 2018
Door: Dennis Barhorst

Power BI update – augustus 2018

Power BI update overzicht – Augustus 2018

Om te beginnen, bij Microsoft luisteren ze naar hun gebruikers, dit door de ideeën op het Power BI ideeën forum te volgen. Op dit forum kunnen ontwikkelaars en eindgebruikers hun gedachten over missende of niet complete functionaliteiten van Power BI delen. Alle gebruikers van het forum kunnen vervolgens op deze ideeën stemmen. Microsoft kijkt naar de ideeën waar het meest op wordt gestemd en sommige van deze worden ook daadwerkelijk toegevoegd aan Power BI.

In de Augustus update van Power BI zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten en verbeteringen van het oude aanbod, beginnende met de voorwaardelijke opmaak op basis van waardes.

In het verleden hadden wij een klant die in Excel bij hield wie de beste verkoper was van de dag, in deze file werd de achtergrond kleur van de beste verkoper van de dag geel. Deze functionaliteit was tot nog toe niet beschikbaar in Power BI, maar met de nieuwe voorwaardelijke opmaak is het nu mogelijk om dit ook in Power BI zelf te realiseren.

Een andere nieuwe functionaliteit voor de Power BI desktop versie, is het exporteren van rapporten naar .PDF bestanden. Met ons BI team hopen wij erop dat deze functionaliteit ook snel in de webversie beschikbaar komt. Wat heel gaaf zal zijn, is als het mogelijk wordt om de PDF export te kunnen automatiseren zodat Power BI een PDF bestand naar specifieke gebruikers kan mailen op een vast moment.

De Scatter Chart door Akvelon is een van de nieuwe mooie custom visuals. In deze visual is het mogelijk om in een Scatter grafiek meerdere punten te selecteren die vervolgens de rest van je visualisaties filtert.

Tot slot is bij de augustus update een toekomstige functionaliteit aangekondigd. Het in en uit klappen van een tabel en matrix visualisaties. Dit is in theorie een super handige manier om het aantal rijen en kolommen van een tabel en matrix te kunnen verkleinen zodat je als eindgebruiker alleen nog dat ziet wat je wilt zien zonder eindeloos te moeten scrollen.

Mocht u interesse hebben in de nieuwe visualisaties of andere (nieuwe) mogelijkheden van Power BI, dan horen wij het graag via info@dynamicpeople.com of bel +31 (0)20 303 24 70.