Home / Nieuws / Power BI Gebruikersdag. Is het de moeite waard?
27 maart 2018

Power BI Gebruikersdag. Is het de moeite waard?

De Power BI gebruikersdag 2018

Op je vrije zaterdag een uur reizen om naar de Power BI Gebruikersdag gaan, is het de moeite waard? Dat is de vraag die Natasja Franzini zichzelf afgelopen weekend stelde.

Ik werk nu een aantal jaren met Power BI en probeer altijd de nieuwste ontwikkelingen te volgen. Zoals iedere Power BI gebruiker weet gaan deze ontwikkelingen met rocketspeed! Mijn verwachting van de Power BI Gebruikersdag was om een aantal nieuwe features tegen te komen waar ik zelf nog niet aan toe was gekomen.

Gelukkig werd ik niet teleurgesteld. Het was heerlijk om te zien hoe de nieuwste ontwikkelingen door verscheidene partijen worden gebruikt om geheel nieuwe dingen te creëren. Wat heb ik zoal gezien? Hoe een Custom Social Network Graph in Power BI te maken met D3.js. Hoe actionable insights met PowerApps & Flow te verkrijgen, Forecasts te automatiseren en verrijken met Power BI and Machine Learning en een aantal handige tips over onder andere huisstijl bij een sessie Life hacks in Power BI. Het enthousiasme van de presentatoren werkt in ieder geval aanstekelijk.

Maar niet alleen nieuwe dingen kwamen aan bod. Ook punten die voor elke Power BI gebruiker goed zijn om te weten zoals understanding the Power BI data model. Deze sessie heeft voor mij als developer in ieder geval al meerwaarde gegeven.

Mijn mening over de Power BI Gebruikersdag? Ja, het was zeker de moeite waard! Eigenlijk had ik gelijk hierna al zin om lekker in Power BI te duiken… Maar dan wel op maandag he.