Home / Nieuws / Neil heeft zijn plek gevonden
16 januari 2020

Neil heeft zijn plek gevonden

“Bij Dynamic People denken ze niet in hokjes, maar in mogelijkheden en iedereen heeft gelijke doorgroeikansen”

Customer Engagement Specialist Neil Kersten – bouwjaar 1973, Johannesburg Zuid-Afrika – is hier op zijn plek. “Nederland is een tolerant land, maar je moet wel bereid zijn om te integreren. Anders blijf je aan de zijlijn staan en dat is een gemiste kans”, vertelt Neil Kersten die in mei 2018 aan boord kwam van Dynamic People

De CRM Specialist maakte de oversteek weloverwogen. Na zijn studie – Computer Programming & Development – in Kaapstad heeft hij een tijd voor Great Plains gewerkt, dat in 2004 door Microsoft werd gekocht en onderdeel werd van de CRM-oplossing. “Daarna ben ik bij een start-up aan de slag gegaan. De oprichter was een pure salesman en hij haalde mij erbij als partner om het technische gedeelte vorm te geven en te leiden. Dat was uitermate leerzaam omdat daar werkelijk alles op mijn pad kwam. Ik hield me als Microsoft CRM Technical Specialist bezig met alle facetten van de bedrijfsvoering, zowel voor onszelf als bij onze klanten.”

 

Waarom heb je de grenzen verlegd?

“We verkochten aan Zuid-Afrikaanse klanten en daar is niks mis mee, maar de wereld is groter en ik wilde mijn grenzen opzoeken en verleggen. Ik zag veel Microsoft collega’s naar het buitenland vertrekken en dat triggerde me. Mijn vader komt van origine uit Arnhem, dus het vizier werd al snel gericht op Nederland.” Via Nigel Frank, dé speler op het gebied van recruitment van 365 professionals, kwam Neil op het spoor van Dynamic People. “Ik heb mijn CV gedeeld en na enkele gesprekken met Oscar Zeekant en Jeroen Bunck hebben we knopen doorgehakt. Ons bedrijf in Zuid-Afrika hebben we verkocht en Dynamic People is het traject ingegaan om mij als ‘skilled migrant’ te halen.” Oscar Zeekant: “Dat is een hoop regelwerk, maar als je geloof hebt in elkaar dan nemen we die hobbel graag.”

 

Alles achtergelaten en opnieuw gestart

In het voorjaar van 2018 kwam Neil over met zijn vrouw en drie dochters. “We hebben een hecht gezin en zien dit als ons gezamenlijk avontuur. Ik houd iedereen altijd voor dat je het maximale uit het leven moet halen, dat alles een uitdaging is en dat je keuzes moet durven maken. Nederland is een mooi land om te wonen. Onze twee jongste kinderen gaan hier naar een reguliere school. Door de dagelijkse omgang met leeftijdsgenootjes leren ze eenvoudig de taal. En de oudste zit op een internationale school dus dat is allemaal prima geregeld. Natuurlijk hebben we weleens last van heimwee, maar sociale media maken dat verre vrienden toch dichtbij zijn. Tegenwoordig neem je niet meer voorgoed afscheid.”

 

Hier kun je het beste uit jezelf halen

Neil was indertijd in gesprek met meerdere partijen, waaronder hele grote. “Maar het beste gevoel had en heb ik bij Dynamic People. Dat begon al met de eerste blik op de website die duidelijk maakt dat dit een club is van mensen. Ons bedrijf in Zuid-Afrika was kleiner, maar alles wat ik daar geleerd heb kan ik hier toepassen.” Neil startte vol enthousiasme, maar snapte dat ze even aan elkaar moesten wennen. “Ik wist wat ik wilde, maar dat kon niet direct vanaf dag één. Ik moest laten zien wat ik in mijn mars had. Ik ben gewend mijn stempel te drukken op een project, ik wil richting geven en echt bijdragen om te zorgen dat we de oplossing opleveren. Mijn tip aan iedereen die van baan én van land wisselt? Blijf geloven in jezelf, weet dat jij iets toe kunt voegen dat anderen niet hebben. Laat het beste van jezelf zien, dan komen de kansen vanzelf. Ik ben een hardloper – ultraruns en marathons – maar juist dan weet je dat je niet altijd te hard van start moet gaan. Nu ben ik als lead consultant betrokken bij een aantal projecten, onder andere voor Amsterdam Commodity Trading en ik ben dus helemaal in mijn element.”

 

Met een helikopterview projecten aanvliegen

“Ik bezie het totale plaatje en heb een mening over dingen en die wil ik delen en dus houd ik me tegenwoordig breed bezig met pre-sales, accountmanagement, CRM-strategie, design en implementatie. Ik heb geen moment spijt gehad van de verhuizing. De cultuur binnen Dynamic People is zoals ik had gehoopt. Aardige, ambitieuze mensen die voor elkaar door het vuur gaan. We doen ook veel samen; eenmaal per jaar gaan we weg voor een leuk bedrijfsuitje en als sportman bevallen de Dam tot Damlopen – met collega’s – me erg goed. Dynamic People is een bedrijf waar iedereen kan groeien.”

Ook onderdeel worden

Van Dynamic People?