Home / Nieuws / Microsoft Tech Summit Amsterdam 2018
3 april 2018

Microsoft Tech Summit Amsterdam 2018

Het draait allemaal om de cloud

Afgelopen woensdag en donderdag (28 & 29 maart) vond de Microsoft Tech Summit plaats. Voor ons een thuiswedstrijd, want het event werd georganiseerd in Amsterdam. Uiteraard waren wij erbij.

De Tech Summit is een bevestiging van dat wat wij al wisten. Namelijk: Het draait om de cloud. De Tech Summit ging voornamelijk over Azure en Microsoft 365. De Logic app, API management & Azure-functies zijn de onderwerpen die prominent voorbij komen en waarvan verhelderende demo’s worden getoond.

Ook blijkt dat Microsoft Teams bijzonder goed wordt opgenomen door bedrijven. Het is duidelijk dat Microsoft Teams uiteindelijk Skype voor Business zal gaan vervangen. Aan Windows Server 2019, dat vorige week in preview is gegaan, wordt ook aandacht besteed.  Hybrid Cloud, dat de integratie met Azure betreft, staat daarin heel centraal.

Verder zijn de zogenaamde containers, de brug tussen virtuele machines en serverless computing, en project Honolulu besproken. Honolulu moet het beheer van servers een stuk makkelijker en overzichtelijker gaan maken!

Al met al een leerzaam evenement, waar we in twee dagen tijd weer helemaal zijn bijgepraat. Zo houden we de kennis bij Dynamic People up-to-date!