Home / Nieuws / Dynamic People geïnspireerd door Microsoft Inspire 2018
19 juli 2018

Dynamic People geïnspireerd door Microsoft Inspire 2018

Dynamic People bezoekt Microsoft Inspire in Las Vegas

Na de eerste dagen in Las Vegas hebben we de hoogtepunten verzameld van de diverse sessies die we hebben bijgewoond. De samenvatting delen we hierbij graag.

 

DYNAMICS EN DATA & AI

Veel van wat Microsoft doet gaat over het krachtiger maken van elke persoon en elke organisatie op de planeet om meer te bereiken (Microsofts missie). Dit betekent dat voor het gebied waar wij als Dynamic People in de bedrijfsapplicaties werken, het met Data & Artificial Intelligence meer dan ooit verbonden is en zal zijn. Wanneer gegevens van Dynamics worden gekoppeld aan andere gegevensbronnen en Azure-services worden gebruikt, zoals geavanceerde analyse en machine learning, kunnen inzichten voor gegevensgestuurde beslissingen het bedrijf vooruithelpen. Door Power BI te gebruiken, kunnen de beslissingen worden genomen met behulp van gevisualiseerde gegevens.

 

PRODUCTIVITEIT

Microsoft zal ook volledig gericht zijn op productiviteit in het privéleven van elke persoon. Microsoft zal meer dan alleen gefocust zijn op levering van productiviteits-apps op alle apparaten. Satya Nadella (CEO Microsoft) liet zien hoe je productiever kunt zijn door de nieuwe Microsoft Outlook-app op een Apple iPhone te gebruiken met een Gmail-account. Geweldig om te zien hoe mobiele apps tijd kunnen besparen in plaats van tijd te verspillen zoals de meeste apps doen!

 

DYNAMICS 365 FINANCE & OPERATIONS

Binnen Dynamics worden veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd:

  • Finance/Publieke sector: verbeterde rapportage, samenwerking met leveranciers, verdeling van opgebouwde rente.
  • Revenue Recognition Management (nieuwe verworven oplossing): omzetautomatisering om te voldoen aan IFRS 15 en ASC 606, productbundels/kits ondersteunen, uitgestelde opbrengsten, opbrengstenverantwoording, abonnementen/verlengingen, inkomstenprognoses.
  • Enterprise creditmanagement: beheer kredietlimieten & -scores, credit-holds, garantie en verzekering, klantclaims, margebeheer.
  • Commerce: gedistribueerd orderbeheer, nieuwe omni-channel out of the box-betalingsconnector voor Adyen-betalingsservices.

 

MICROSOFT AZURE & BLOCKCHAIN

Het Azure-platform groeit snel en breidt haar services in tempo uit. De schaal waarop Microsoft opereert is enorm en met 54 datacenters over de hele wereld, is de aanwezigheid niet geëvenaard door andere cloudproviders. Nu kan met behulp van Microsoft Azure een nieuwe end-to-end blockchain-oplossing (Ledgers en Network) snel worden ingesteld met de Azure Blockchain Workbench. Een blockchain kan worden geïmplementeerd op een Azure-platform / Onpremise of Hybrid. Omdat we hebben geëxperimenteerd en POCS hebben gemaakt voor onze klanten, kunnen we alleen maar beamen dat Microsoft echt helpt om het technische gedeelte weg te nemen en je te laten concentreren op het productiviteits- en zakelijke gedeelte van de oplossing. Microsoft toonde een business case voor een maritieme verzekeringsmaatschappij om een schip te volgen met behulp van IoT in combinatie met blockchain. Door een gedeeld grootboek te gebruiken voor alle betrokken tegenpartijen van een transport, kan een verzekeringspolis beter en eerlijk geprijsd zijn. Interessant om een echt voorbeeld te zien!

 

BUSINESS CENTRAL

De volgende versie van Dynamics NAV wordt ook Business Central On Premise genoemd. Natuurlijk geen grote verrassing, aangezien de online versie al Business Central heet. Interessant om te zien is dat de intelligente cloud van Azure ook beschikbaar is in On Premise-scenario’s. Dit biedt veel mogelijkheden zoals het integreren van Machine Learning / Artificial Intelligence en voorspellende analyses in de On Premise-oplossing.

 

DYNAMICS 365 VOOR TALENT

De herfstversie zal een aantal geweldige nieuwe functies bevatten, waaronder D365 voor Talent op het Common Data Service-platform. Dat maakt de oplossing meer uitbreidbaar en flexibel voor bedrijven. Sprekend met HR-specialisten op het gebied van Finance & Operations en Microsoft-medewerkers zal het niet lang duren voordat Dynamics 365 for Talent een volledige HR-oplossing is. Niet alleen werkend voor werving & onboarding, maar ook voor zelfbediening door medewerkers en HR-administratie in Nederland.