Home / Nieuws / Meelunie kiest voor Dynamics 365 en Cloud4Commodities
28 oktober 2020

Meelunie kiest voor Dynamics 365 en Cloud4Commodities

Meelunie kiest voor D365 en C4C

Sinds de start in 1867 is Meelunie uitgegroeid tot een wereldspeler van formaat. Het concern is als geen ander thuis in de internationale handel in ingrediënten van agrarische oorsprong. Constante kwaliteit, marktkennis en klantfocus zijn van oudsher de bepalende succesfactoren. Met de keuze voor Dynamics 365 en Cloud4Commodities (C4C) zet Meelunie de volgende stap in hun procesoptimalisatie en daarmee in een betere dienstverlening naar de klant. 

Met C4C van Dynamic People, geïntegreerd in Microsoft Dynamics 365, lopen complete trajecten van contract registratie, logistieke verwerking tot en met de financiële verwerking in een duidelijk en transparant proces, volledig digitaal, door het systeem. De oplossing is volledig op Cloud technologie gebaseerd en werkt naadloos samen met Office365 en het Microsoft Power Platform (Power BI, Power Apps en Power Automate).  Meelunie maakt al sinds 2005 gebruik van Microsoft ERP en CRM en kiest hiermee voor een logische opvolging ter vervanging van de huidige on-premise systemen. De keuze voor de cloud garandeert Meelunie ervan dat zij altijd meegaan met de periodieke updates en daarmee de bijbehorende functionaliteiten kunnen inzetten om nog efficiënter te zijn. De volledig geïntegreerde Microsoft-oplossingen sluiten naadloos op elkaar aan. Hiermee is het beheren van gegevens centraal gestuurd zonder dat er dubbele gegevens ontstaan.

 

Partnership

“Meelunie heeft de keuze voor Dynamics 365 en Cloud4Commodities gemaakt, omdat de oplossing ons een zeer uitgebreide basis biedt en daarbij periodiek vanuit de cloud door zowel Microsoft als Dynamic People wordt geüpdatet”. zegt Frank van den Berg, CFO bij Meelunie. “Ook onze langdurige samenwerking, alsmede de brede kennis van commodity trading bij de consultants van Dynamic People heeft ons besluit versterkt. Dynamic People heeft in de afgelopen jaren aangetoond ons goed te kunnen adviseren over proces optimalisatie en dat ook in de praktijk hebben laten zien. Ze hebben de kennis in huis om alle Microsoft applicaties binnen de Cloud te implementeren, integreren en te optimaliseren.”

Jeroen Bunck, CEO en oprichter Dynamic People: “Cloud4Commodities biedt vergaande toepassingen die de wensen van Meelunie en andere commodity traders nu en in de toekomst kunnen verwezenlijken. Denk daarbij aan het het inzetten van mobiele apps, Know Your Customer (KYC), Business Partner Onboarding, Smart Contracts, FX Manager en digitaal accorderen van contracten. Ook portals, workflows en het goed kunnen verwerken van zowel commerciële als fysieke matches zijn beschikbare functionaliteiten.”

 

Cloud4Commodities

Cloud4Commodities wordt door Dynamic People als Software as a Service (SaaS) aangeboden vanuit het Microsoft platform en biedt daarbij vele mogelijkheden om met klanten, agenten en leveranciers digitaal te communiceren. C4C maakt gebruik van Microsoft Dynamics 365 Finance, Supply Chain Management (ERP), Microsoft Dynamics Sales (CRM), Microsoft Power Platform, Azure en Microsoft 365.

Dynamic People ondersteunt sinds 2007 organisaties in de Commodity & Trade en Finance om hun bedrijfsprocessen te automatiseren en te optimaliseren en hun maximaal te laten profiteren van de hedendaagse technologie. Dynamic People is Microsoft Gold Partner en gevestigd in Amsterdam en Heerhugowaard.