Home / Nieuws / Hoe optimaliseer je jouw planning in de Commodity Business
21 september 2020
Door: Stéphan Kamerbeek

Hoe optimaliseer je jouw planning in de Commodity Business

Optimaliseer jouw planning met de Planning Optimization Add-in

Commodity bedrijven verwerken doorgaans veel transacties in hun ERP-systemen, zowel fysieke als financiële transacties. De fysieke aan- en verkooptransacties worden gebruikt om de positieoverzichten te genereren die inzicht geven in de supply chain van hun handelsproducten. Binnen Dynamics 365 for Finance en Supply Chain Management kan masterplanning worden gebruikt om alle fysieke transacties te combineren en over korte en lange posities te rapporteren. En het kan ook worden gebruikt om actieberichten te genereren om bestellingen te versnellen of te vertragen.

De enorme hoeveelheid transacties die met masterplanning moeten worden verwerkt, hebben echter een directe impact op de prestaties van de masterplanning en het hele ERP-systeem. Het uitvoeren van een complex masterplan kan al gauw 2-3 uur aan verwerkingstijd in beslag nemen en dit soort acties kunnen niet gemakkelijk tijdens kantooruren worden uitgevoerd zonder dat dit gevolgen heeft voor het ERP-systeem en de database. Daarom worden deze acties meestal uitgevoerd in een nachtelijke batchtaak om deze invloed op de prestaties te verminderen. Het feit dat de hoofdplanning slechts één of twee keer per dag kan worden uitgevoerd, geeft de snel veranderende commodity bedrijven niet de informatie die nodig is.

Hiervoor is de Planning Optimization Add-in voor Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management, die door Microsoft is geïntroduceerd om de prestaties te verbeteren en de impact op de database te verminderen, uitermate geschikt. Met de invoegtoepassing kan de master planning worden uitgevoerd buiten Dynamics 365 Supply Chain-beheer en de gerelateerde SQL-database. En de resultaten zijn indrukwekkend!

 

Voer je Master Plan uit in minuten

Met Planning Optimization kan het masterplan in minuten in plaats van uren worden uitgevoerd zonder dat dit een grote invloed heeft op de prestaties van het ERP-systeem en de database. Hierdoor kunnen bedrijven met een enorm aantal fysieke transacties het masterplan tijdens kantooruren bijna realtime bijhouden. En dit resulteert in bijna realtime informatie voor de handelaren en het management, waardoor ze op de hoogte kunnen blijven van veranderingen in vraag en aanbod en op de hoogte blijven van hun zaken.

De eerste versie van Planning Optimization ondersteunt nog niet alle functies die momenteel beschikbaar zijn in de master planning, maar binnen het One Version-beleid van Microsoft zullen deze functies worden toegevoegd aan de komende updates. Vanaf april 2021 wordt de ingebouwde masterplanningsfunctie van Dynamics 365 Supply Chain Management verwijderd en zal vervangen worden door de Planning Optimization Add-in.

Meer weten over hoe wij bij Dynamic People de standaard Microsoft Dynamics 365-tools gebruiken voor commodity bedrijven? Kijk dan op onze websiteCloud4Commodities en neem gerust contact met ons op.