Home / Nieuws / Hoe je alle extra kosten van een trade deal managed
14 augustus 2020
Door: Matthijs van Schaick

Hoe je alle extra kosten van een trade deal managed

Featured image for a blog about managing trade deals in C4C

Manage je trade kosten met Cloud4Commodities

Extra trade kosten zijn afhankelijk van verschillende trade karakters. D.w.z. product, vrachtroute(s), herkomst, commissie, betalingstermijn, incoterm, valuta etc. Je wilt dat je handelaar op de hoogte is van deze kosten en ze in overweging neemt op het moment dat er een nieuwe trade deal wordt voorbereid.

Om ervoor te zorgen dat je trader hiervan op de hoogte is, heb je een eenvoudig overzicht nodig van alle kosten van die transactie. Zo weet je dat de kosten niet worden vergeten en met een goed sjabloon wordt het proces versneld. Daarom hebben wij Trade Capture ontwikkeld. Trade Capture is ontwikkeld in onze Cloud4Commodities-oplossing, maar kan ook op zichzelf worden geïmplementeerd.

Binnen C4C Trade Capture is elke transactie gekoppeld aan een kosten template. Dit kosten template is opgebouwd uit verschillende kostencomponenten. Via de instellingen van elk onderdeel kan een eenvoudige of geavanceerde formule worden ingesteld die automatisch de verwachte kosten voor die transactie berekent. Per kosten kunnen worden gedefinieerd als de handelaar deze handmatig mag aanpassen.

Afhankelijk van de leveringstermijn, de betalingsconditie en het valuta hedge beleid, wordt de termijnkoers automatisch ingesteld om alle kostencomponenten terug te rekenen naar uw bedrijfsvaluta. Op deze manier worden de totale kosten en verwachte marges berekend.

Deze templates zorgen ervoor dat de kosten niet worden vergeten en versnellen het proces van het maken van nieuwe trade deals.

De kostensjabloon-functie maakt deel uit van ons 30 minuten durende webinar samen met Microsoft op 8 september 2020 Als je online wilt deelnemen, kun je je hier inschrijven!

 

Webinar terugkijken? Binnenkort is de link beschikbaar