Home / Nieuws / Hoe bereid je je logistieke executie voor in Cloud4Commodities?
30 november 2020
Door: Stéphan Kamerbeek

Hoe bereid je je logistieke executie voor in Cloud4Commodities?

Commodity trading

Als je een commodity trader bent die wereldwijd goederen verzendt, worden je back-office systemen gevuld met contracten die zijn getekend met uw tegenpartijen zoals leveranciers, klanten en rederijen. Je wilt dat je contracten worden geregistreerd als overeenkomsten en vrachttemplates. Voor je logistieke planner is het belangrijk dat alle benodigde informatie beschikbaar is voordat hij begint met plannen. En bij de planning van de uitvoering moet het optimale worden gevonden in alle commerciële, financiële en logistieke eisen die in het systeem worden geregistreerd, toch?

Eigenlijk wil je een tool hebben waarin de logistieke uitvoering kan worden voorbereid en de shipments en release orders in het systeem in één overzicht kunnen worden aangemaakt. En dat kan! In Cloud4Commodities.

Hoe werkt het?

Met het formulier voor het beheer van de vrijgaveopdrachten kan de gebruiker de overeenkomst selecteren waaruit de vrijgaveopdrachten moeten worden aangemaakt. In dezelfde vorm kunnen de commercieel toegewezen overeenkomsten worden gefilterd en de geplande vrachttemplates worden weergegeven. Afhankelijk van het bedrijfsbeleid kan de logistieke planner de aanvankelijk geplande commerciële uitvoering terzijde schuiven. Als gevolg hiervan wordt een logistieke operatie gecreëerd en worden, afhankelijk van het leveringsscenario, in- en verkooporders vrijgegeven van de overeenkomsten om de eigendomsoverdracht van de goederen te beheren. Afhankelijk van het (de) geselecteerde vrachttemplate(s) worden één of meerdere overdrachtsopdrachten aangemaakt om het transport van de goederen van de ene locatie naar de andere te beheren. Alle aangemaakte orders worden aan elkaar gekoppeld via de logistieke operatie die zowel fysiek (via een aparte opvolgingsdimensie) als financieel (aparte financiële dimensie) de orders volgt.

Dus…

De release management functie ondersteunt de creatie van meerdere operaties, meerdere containers en de toevoeging aan een bestaande operatie, waardoor gebruikers volledige flexibiliteit krijgen in het creëren van hun orders om de logistieke uitvoering van inkomende, uitgaande en directe scenario’s te beheren.

Hoe bereidt je de logistieke uitvoering van de geregistreerde overeenkomsten voor? In Dynamics 365 Cloud4Commodities hebben we een tool gecreëerd waarin de logistieke uitvoering kan worden voorbereid en de zendingen en releasebevelen in het systeem in één overzicht kunnen worden aangemaakt. En we hergebruiken hiervoor de standaard functionaliteiten van Dynamics 365 voor Finance en Supply Chain Management.

Meer weten over Cloud4Commodities? Check dan even de website: https://www.cloud4commodities.com/