Home / Nieuws / Dynamics 365 Saturday Amsterdam – 18 mei 2019
28 mei 2019
Door: Ingrid den Heijer

Dynamics 365 Saturday Amsterdam – 18 mei 2019

Dynamics 365 Saturday

18 mei was het Dynamics 365 Saturday, een wereldwijd community evenement voor Dynamics Professionals. Elk jaar doet dit event verschillende steden in de wereld aan. Deze editie in Amsterdam werd gehost door KPMG en bezocht door zo’n 200 Dynamics 365 professionals. Ingrid den Heijer, Dynamics 365 Consultant, was aanwezig en maakte een samenvatting van de dag.

 

Het programma

De sprekers en onderwerpen varieerden behoorlijk. Het Power Platform kreeg behoorlijk wat aandacht, maar ook Dynamics 365, Business Central, Marketing, AI en externe tools hadden een plek op het programma. Vanuit mijn functie en mijn interesse lag mijn focus deze dag voornamelijk op het Power Platform en Power Apps. Vooral dit laatste onderwerp, PowerApps, was goed vertegenwoordigd met o.a. de presentatie van de keynote speaker en een ontzettend mooi real-life voorbeeld.

 

Keynote

Brian Dang, Program Manager Powerapps bij Microsoft – @8bitclassroom, verzorgde de keynote. Hij putte daarbij uit zijn eigen rijke ervaring om zo de waarde van Power Apps te illustreren. In zijn vorige baan als docent liep hij vaak tegen praktische problemen aan. Hij loste dit op met omslachtige, vaak niet handig te gebruiken, Excel-bestanden en statische websites. Ook verbaasde hij zich over de nogal verouderde lesstof.

Totdat hij begon te experimenteren met PowerApps. Waarmee hij uiteindelijk zijn leerlingen en hun ouders veel beter kon benaderen en lesgeven. Hij gebruikte daarvoor verschillende PowerApps.  Inmiddels is hij vele stappen verder en door Microsoft ingelijfd als Program Manager PowerApps. Vanuit die positie probeert hij nu de mogelijkheden en waarde van het platform ook aan ons, Dynamics Professionals, te laten zien. Het was uiteraard al duidelijk, maar mede door deze presentatie besef ik des te meer dat het Power Platform de toekomst van CRM / Dynamics is. Het heeft mij zeker enthousiast gemaakt om er zelf nog veel meer mee te experimenteren.

 

PowerApps in 10 minuten

De sessie erna stond ik voor een lastige keuze: een aantal superhandige No Code Hacks leren van Sara Lagerquist (saralagerquist.com – haar Blog is zeker de moeite waard). Of een Canvas/Model Driven/ Embedded Canvas App demo bekijken van Rick Bakker (@formsandflows). Ik besloot voor de tweede optie te gaan. Een goede keuze, want Rick liet zien dat hij in 10 minuten drie van deze type apps kan opzetten aan de hand van een praktisch voorbeeld. Een heerlijk praktische, snelle sessie. Waarin ik weer heb gezien hoe handig en relatief makkelijk PowerApps in gebruik zijn. Rick heeft een video gemaakt waarin hij het kunstje laat zien. Het bekijken waard!

 

Case Heathrow Airport

Het hoogtepunt van de dag was wat mij betreft het inspirerende verhaal van Samit Saini, die eigenhandig een cultuuromslag bij Heathrow Airport heeft ontketend. Simpelweg door de mogelijkheden in te zien van PowerApps. Inmiddels is hij één van de belangrijkste mensen binnen Heathrow die de doelstelling om volledig papierloos te gaan worden moet bewerkstelligen. Check https://youtu.be/tBc9ophAYCc voor een korte introductie.

Naast nog enkele sessies, de mooie locatie en de fijne lunch, was het een erg leuke dag en zeker de moeite waard om een volgende keer weer te bezoeken.