Home / Nieuws / Gebruik Dynamics 365 in Power Apps
22 oktober 2020
Door: Bram Boerman

Gebruik Dynamics 365 in Power Apps

PowerApps nu ook beschikbaar op mobiele apparaten!

Gebruik je nog steeds de mobiele Dynamics 365-app om vanaf je mobiel toegang te krijgen tot de Dynamics omgeving? Dit is nu ook mogelijk met de mobiele “Power Apps” app van Microsoft.

Oorspronkelijk was de Power Apps-app gebouwd om toegang te krijgen tot de Canvas-apps in IOS en Android. Tegenwoordig is het mogelijk om zowel canvas- als modelgestuurde apps te openen vanuit Power Apps.

 

Wat is het voordeel van het openen van Model-driven apps in Power Apps?

Naast de mogelijkheid om de oude Dynamics 365 for phones-app te verwijderen en één mobiele app te gebruiken voor zowel modelgestuurde als canvas-apps, heeft Microsoft ook een gloednieuwe, responsive User Experience (UX) met Power Apps-app voor Model Driven apps geïntroduceerd, speciaal ontworpen met mobiele apps scenario’s in het achterhoofd. Verbeteringen in de bruikbaarheid van enkele van de kerncomponenten van de Unified interface brengen jouw model apps tot leven op mobiel met de herkenbare look en feel, bijgewerkte animaties en interactiepatronen die inherent zijn aan mobiel.

 

Enkele User Experience (UX) voordelen zijn:

Op alle pagina’s wordt het hamburgermenu in de linkerbovenhoek weergegeven en staat de sitemap, met de opties Zoeken en Quick Create in de rechterbovenhoek.
De sitemap is een uitbreidbaar paneel geworden, wat overeenkomt met de app die je gewend bent in Dynamics vanuit je browser. Het heeft ook een eenvoudigere lay-out, met de nadruk op uw inhoud.
De bijgewerkte animatie voor paginaovergang maakt het mogelijk om terug te navigeren door over het scherm te swipen. Dit zijn nuttige bruikbaarheidsintegraties van het besturingssysteem zelf.

TIP: Zet de App op je Start scherm van je telefoon of tablet 

Op deze manier kan de gebruiker direct naar de relevante Power Apps gaan in plaats van Power Apps te openen, de relevante Power App te zoeken en vervolgens de app gebruiken. Het besparen van de extra klikken van je gebruikers is altijd een win-winsituatie. Hieronder een korte uitleg:

 

  1. Open Power Apps op je telefoon of tablet
  2. Selecteer de drie stippen rechts van de app-naam, selecteer ‘Pin to Home’
  3. Selecteer het pictogram Delen
  4. Selecteer ‘Toevoegen aan startscherm’
  5. Het volgende scherm geeft je de mogelijkheid om de weergavenaam van de app te hernoemen
  6. De app wordt nu rechtstreeks op je startscherm weergegeven en niet verborgen in de Power-app

Bouw je eigen app

Zou je ook wel je eigen app willen bouwen? Dat kan! Bekijk even onze trainingen pagina voor de eerst volgende App in a Day training en schrijf je in!