Home / Nieuws / Nieuws uit Milaan: Directions4Partners EMEA –2021
29 november 2021

Nieuws uit Milaan: Directions4Partners EMEA –2021

Business Central 2021 Release Wave 2

In Business Central 2021 release wave 2 heeft Microsoft geïnvesteerd in een nog betere integratie met Excel. Voor veel Business Central-bedrijven is Microsoft Excel nog steeds de app voor een snelle gegevensanalyse, het delen van tabelgegevens, bulkcorrectie of het invoeren van records. Business Central blijft Excel-gerelateerde functies ontwikkelen voor het exporteren naar Excel en het werken met de Excel-invoegtoepassing, waardoor ze gemakkelijker vindbaar en bereikbaar zijn via het nieuwe menu ‘delen’.

Opmerking: in deze release zijn de functies ‘openen en bewerken’ in Excel verplaatst van de actie ‘Pagina’ naar het nieuwe pictogram ‘delen’. Dit geldt voor lijstpagina’s, zoals de Artikelenlijst, en ook voor lijstonderdelen die een volledig menu weergeven, zoals het gedeelte Regels op een verkooporder.

Het is nu ook mogelijk om gegevens naar Excel te delen op subpagina’s zoals Sales Lines, hierdoor kunnen Business Central-gebruikers hun subpagina-informatie direct beheren met Excel.

Rapporten exporteren naar Excel

Een van de minst besproken punten tijdens de Keynote-sessie op Directions4Partners EMEA 2021 was de nieuwe functionaliteit waarbij het nu mogelijk is om rapportages te exporteren naar Excel, en niet op de manier zoals bestaande Business Central gebruikers gewend zijn.

Vanaf een rapport aanvraagpagina kunnen gebruikers nu rapportgegevens exporteren naar Excel. Het Excel-bestand bevat alleen de onbewerkte gegevens, niet de rapportlay-out waarmee gebruikers de onbewerkte gegevens in hun eigen rapportage-indeling en lay-outs kunnen gebruiken.

Een andere verbetering aan het exporteren van rapporten naar Excel zijn dat de bijschriften van kolommen in Excel nu overeenkomen met de bijschriften getoond in de webclient en worden weergegeven in de huidige taal van de gebruiker. Bij gebruik van de functies Openen in Excel of Bewerken in Excel, is de naam van het geëxporteerde bestand vereenvoudigd zodat het overeenkomt met de naam van de pagina.

Deel Business Central-gegevens met collega’s via Teams:

Microsoft heeft verbeterde ondersteuning voor collaboratieve bedrijfsprocessen in Microsoft Teams, zodat u Business Central-pagina’s naar een Teams-kanaal kunt brengen. De Business Central-app voor Microsoft Teams verbindt Teams met de bedrijfsgegevens, zodat je snel details met jouw team kunt delen, contact kunt leggen met zakelijke contacten en sneller kunt reageren op vragen.

Het delen van informatie uit Business Central met collega’s is sneller geworden omdat de functie voor delen met Teams uw collega in staat stelt de gegevens op dezelfde manier te bekijken als u, inclusief eventuele filters die zijn toegepast.

Meer info nodig?!

Met al deze verbeteringen stelt Business Central gebruikers in staat sneller te werken, nauwkeuriger te rapporteren en een verbeterde toegang tot gedetailleerde bedrijfsgegevens. Wil meer weten? Neem contact met ons op en spreek met een Business Central-expert: +31 20 303 24 70 of mail sales@dynamicpeople.com