Home / Nieuws / Directions EMEA 2021: Nieuwe technische features aangekondigd
21 december 2021
Door: Gonzalo Ríos Ley

Directions EMEA 2021: Nieuwe technische features aangekondigd

Interessante aankondigingen op Directions EMEA 2021

Op Directions EMEA 2021 Milaan kondigde Microsoft een ongelooflijke hoeveelheid nieuwe functies aan in de volgende release van Business Central versie 20. In dit bericht belichten we enkele functies waarvan we denken dat ze een grote impact kunnen hebben op de technische kant.

 

Excel-rapportindeling

We weten allemaal hoe belangrijk rapporten zijn voor gebruikers. Op dit moment kunnen we twee verschillende soorten sjablonen maken: Word sjablonen en RDLC-sjablonen. Beide opties bieden vele mogelijkheden, hoewel gebruikers niet altijd bekend zijn met RDLC-sjablonen en vaak niet weten dat Word sjablonen enkele beperkingen heeft.

Dit is de reden waarom Microsoft de gebruiker toestaat om een Excel sjabloon te uploaden. Deze functionaliteit creëert een dataset in het Excel-bestand. Dit geeft de gebruiker toegang tot alle mogelijkheden die Microsoft Excel ons bied in combinatie met waardevolle bedrijfsdata vanuit Microsoft Business Central.

 

Licentietype Toepassing: Teamleden

Satya Nadella (CEO van Microsoft) staat bekend als een visionair. Hij kondigde onlangs aan dat gebruikers met Microsoft Teams-toegang de gegevens van andere systemen moeten kunnen zien, waaronder in dit geval Business Central. Om deze reden verwachten we binnenkort een nieuw type licentie voor “Applicatie”. Het zal de gebruiker waarschijnlijk geen toegang geven tot de Business Central-client, maar de gebruiker kan alles zien wat binnen Microsoft Teams wordt gedeeld.

 

Meer veiligheid op het rekeningschema

Om de gegevensconsistentie te verbeteren en te voorkomen dat gebruikers fouten maken, krijgen we de mogelijkheid om het verwijderen van grootboekrekeningen te blokkeren. Op die manier hebben alleen bepaalde gebruikers de mogelijkheid om bepaalde accounts te verwijderen terwijl ze tegelijkertijd volledige toegang hebben tot het rekeningschema en deze dienovereenkomstig te wijzigen.

Tot slot

Dit zijn slechts enkele van de nieuwe aankomende functies die zijn aangekondigd bij Microsoft tijdens Directions EMEA Milaan 2021, maar we kunnen aannemen dat er nog veel meer op komst zijn. Business Central is de ERP-leider in de MKB-sector geworden en daarom blijft Microsoft steeds meer investeren om er een nog beter product van te maken. Wil je dieper in deze updates duiken of wil je weten welke impact dit op jouw organisatie heeft, neem dan contact met ons op! U kunt ons bereiken via: sales@dynamicpeople.com of bel +31 20 303 24 70.