Home / Nieuws / Efficiënt Databeheer: Ontdek de Mogelijkheden van Dataverse
15 mei 2023
Door: Maarten Zandstra

Efficiënt Databeheer: Ontdek de Mogelijkheden van Dataverse

Dataverse Opslag

Met behulp van het robuuste platform Dataverse kunnen bedrijven hun data effectiever opslaan en beheren. Databaseopslag, bestandsopslag en logopslag zijn slechts enkele van de opties die het biedt. In dit blogartikel gaan we dieper in op elk type opslag en hoe dit zich verhoudt tot het beheer van Dataverse met behulp van de Power Platform Admin-interface.

Database-opslag

Een belangrijk onderdeel van Dataverse is databaseopslag, waarmee bedrijven hun gegevensopslag kunnen organiseren. Grote hoeveelheden data die snel en effectief moeten worden teruggevonden, kunnen het beste op deze manier worden opgeslagen. Microsoft SQL Server, dat stabiele en betrouwbare opties voor databaseopslag biedt, dient als de database-engine van Dataverse.

Door de Dataverse-omgevingen te openen en naar het “Database”-gebied te gaan, kunnen beheerders databaseopslag beheren terwijl ze Dataverse beheren met behulp van de Power Platform Admin-interface. Beheerders kunnen vanaf deze locatie toegangs- en beveiligingsregels beheren en gegevenstabellen, indexen en weergaven beheren.

Bestandsopslag

Een ander cruciaal kenmerk van Dataverse is bestandsopslag, waarmee bedrijven al hun bestanden op één plek kunnen bewaren en gemakkelijk kunnen beheren. Het is perfect voor het bewaren van mediabestanden zoals bestanden, foto’s, video’s en andere vormen van informatie. Dataverse maakt gebruik van de schaalbare, betrouwbare en cloudgebaseerde Microsoft Azure Blob Storage als engine voor bestandsopslag.

Door de Dataverse-omgevingen te openen en naar het gebied “Opslag” te gaan, kunnen beheerders bestandsopslag beheren terwijl ze Dataverse beheren met behulp van de Power Platform-beheerdersinterface. Beheerders kunnen vanaf hier toegangsregels en versleutelingsinstellingen beheren, evenals opslagaccounts, containers en blobs.

Logboekopslag

Het laatste belangrijke onderdeel van Dataverse is logopslag, waarmee bedrijven al hun systeemrecords op één plek kunnen bewaren. Het is perfect voor het bijhouden van systeembewerkingen, fouten en waarschuwingen. Dataverse maakt gebruik van de betrouwbare en schaalbare logboekopslag-oplossingen van Microsoft Azure Blob Storage als engine voor logboekopslag.

Door de Dataverse-omgevingen binnen te gaan en naar het gebied “Monitor” te gaan, kunnen beheerders logboekopslag beheren terwijl ze Dataverse beheren met behulp van de Power Platform-beheerdersinterface. Beheerders kunnen vanaf deze locatie instellingen voor het bewaren van logboeken wijzigen, waarschuwingsbeleid maken en systeemlogboeken inspecteren.

Conclusie

Kortom, Dataverse biedt solide opslag-alternatieven voor bedrijven die grote hoeveelheden gegevens moeten verwerken en opslaan. Gestructureerde gegevens moeten worden opgeslagen in databases, terwijl ongestructureerde gegevens in bestanden moeten worden bewaard. Log-opslag is perfect voor het volgen van systeemactiviteit en het in de gaten houden van problemen. Om het gegevensbeheer van hun organisatie te maximaliseren en betere beslissingen te nemen, kunnen beheerders elk type opslag in Dataverse beheren en configureren met behulp van de Power Platform Admin-tool.