Home / Nieuws / Customer Solutions Game Day
9 januari 2023
Door: Devan Sequeira

Customer Solutions Game Day

Uitgelichte afbeelding voor een blog over Customer Solutions Game Day

Gameday!

Een tijdje geleden organiseerde het Customer Solutions team hun eigen gamedag. Op de dag vond er een competitie plaats waarin de teams hun eigen game moesten maken in het Power Platform.

De teams waren samengesteld op basis van vaardigheden, zodat het grotendeels gelijk was over de hele linie, maar veel diversiteit in de eindproducten mogelijk maakte. Sommige teams hadden sterke punten in hun technische vaardigheden, grafische vaardigheden, ontwerpvaardigheden en andere facetten van game-ontwikkeling.

Aan het begin van de dag hebben we een aantal regels opgesteld:

  • Je game moest worden ontwikkeld in het Power Platform, dit bevorderde out of the box denken in een omgeving die we allemaal kennen.
  • Je kreeg een willekeurig thema toegewezen waar je je aan moest houden: Retro, Strategie, Bord-/kaartspellen, Sport en andere werden willekeurig toegewezen aan onze teams.

De inspiratie

Voordat we ingaan op de details van de dag, inclusief onze geweldige games die zijn gemaakt, denk ik dat het belangrijk is om te benadrukken waarom we voor dit formaat en deze competitie hebben gekozen.

Ons Customer Solutions-team heeft elke maand een dag waarop we proberen samen te komen; elkaar zien en met elkaar omgaan, nieuwe ideeën opdoen in ons dagelijks werk, teamgeest oproepen en vooral plezier hebben als groep.

De wedstrijd is niet uniek, in feite is deze geïnspireerd door iets genaamd “Ludem Dare” – een zeer vergelijkbare wedstrijd en iets waaraan enkele van onze collega’s hebben deelgenomen.

Met dit alles in het achterhoofd, hebben we één belangrijk onderwerp uitgelicht waarop we ons deze dag willen concentreren: out of the box denken. Dit is iets dat vaak wordt gebruikt in ons dagelijks werk. Hoe kan ik een beperkende set van principes (doelen, uitdagingen, technologie) nemen en er de beste oplossing voor bedenken? Meestal gaan we niet aan de slag met zoiets luchtigs als een game, maar de concepten tussen de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties en game-ontwikkeling zijn vrij gelijkwaardig. Naast het stimuleren van creativiteit onder onze teams, is het ook altijd leuk om ons mentaal tegen elkaar te testen en te zien wie met de beste oplossingen komt!

 

De Dag

De dag begon met een lekker stukje taart, koekjes en koffie voor wie er vroeg bij wilde zijn. Een start om 9.30 uur was het meest geschikt, maar mensen konden de hele dag komen en gaan wanneer ze wilden, afhankelijk van wat ze moesten doen.

We lieten de groep kennismaken met de competitie, verdeelden ons in gelijke teams, legden de regels uit en kozen willekeurig enkele thema’s uit een pot. Alle teams kregen ruimtes toegewezen om in te werken, en zoals gebruikelijk bij Dynamic People waren er wat traktaties en lunch beschikbaar om ons op de been te houden.

We hebben de teams een blad gegeven voor wat inspiratie over hoe ze op de dag kunnen meedoen:

Tegen de tijd dat we klaar waren om te beginnen, hadden we 3 teams, allemaal met een geselecteerd thema:

– Team Copenhagen – Retro Game
– Team Oslo – Board/Card Game
– Team Stockholm/Helsinki – Strategy Game

We wilden de teams geen technische regels opleggen om uiteindelijk voor de meest creatieve oplossingen te zorgen. De enige regel die we hadden, was om binnen de Power Platform- en Azure-technologiegroep te blijven en geen standaardtabellen te gebruiken.

Alle teams brachten enige tijd door met brainstormen, ontwerpen, ontwikkelen en testen in een zeer hoog tempo. Er werd de hele dag door wat gespioneerd, maar een mix van thema’s zorgde uiteindelijk voor een aantal unieke resultaten.

 

De Uitkomst

Toen de dag ten einde liep en de deadline van 15.30 uur naderde, probeerden de teams verwoed last-minute functies door te voeren en hun presentaties voor te bereiden.

Alle teams kregen de kans om hun spel te laten zien, samen met een live demo en een presentatie om het verhaal van hun dag te vertellen. Om het luchtig te houden, hadden alle teams veel plezier met hun presentatie, het vertellen van grappen en het laten zien van de details van hun games.

Team Copenhagen wist de overwinning mee naar huis te nemen, maar uiteindelijk hebben alle teams het uitstekend gedaan. Er was veel plezier op de dag, nieuwe vaardigheden werden geleerd en het doel om out of the box te denken werd zeker bereikt.

Ik denk niet dat Dynamic People binnenkort de game-ontwikkelingsmarkt zal betreden – dus geen van de games zal officieel worden uitgebracht, maar als iemand de vaardigheden wil leren om zoiets in zijn eigen bedrijf te implementeren, dan raad ik het ten zeerste aan raad je aan om deel te nemen aan de toekomstige App in a Day-sessies die we organiseren!

We kijken uit naar de volgende Customer Solutions Game Day om te zien welke creatieve concepten onze teams kunnen bedenken, hartelijk dank aan alle deelnemers!