Home / Nieuws / Customer Journey op zijn best met de nieuwe functie Marketing Event Planning
15 december 2022
Door: Joost van Lagen

Customer Journey op zijn best met de nieuwe functie Marketing Event Planning

Event planning functie in Dynamics 365 Marketing

Evenementencampagnes en planning voor volgend jaar voorspellen? De nieuwe functie Event Planning binnen Dynamics 365 Marketing kan jouw doelgroep de optimale webpagina-ervaring voor evenementen bieden.

De functie Event Planning in de Dynamics 365 Marketing-portal in zijn bijgewerkte vorm wordt beschikbaar gesteld tijdens releasewave 2 van dit jaar. Door een evenement aan te maken, wordt automatisch een evenementpagina op de portal gegenereerd. Bezoekers kunnen zichzelf registreren zonder gebruik te maken van een login. Hoewel dit in de instellingen kan worden gewijzigd als je dit liever niet doet.

Voor de marketingbeheerder zijn sommige functies geweldig om uw evenement snel van de grond te krijgen!

Je kunt bijvoorbeeld jouw sponsors selecteren, programmeren en kosten toewijzen aan sprekers. Zo weet je in een mum van tijd of je evenement winst gaat maken voordat je live gaat. De bron van de portalinhoud is rechtstreeks afkomstig uit Dataverse en kan worden aangepast vanuit het Dynamics-event formulier. Met andere woorden, de module Dynamics 365 Marketing heeft een eigen CMS-systeem.

De grootste voordelen uit eigen ervaring:

  • Centrale hub voor alle gerelateerde informatie – Met behulp van de Marketing Event Portal is het gemakkelijk om georganiseerd te blijven. Je kunt alle informatie over jouw evenement, deelnemers, sprekers en andere details invoeren in één gecentraliseerde hub, wat de zaken voor jou en het marketingteam vereenvoudigt.
  • Eenvoudig aan te passen en bij te werken – Je kunt de afbeeldingen eenvoudig bijwerken, informatie over evenementen, sessies, sprekers wijzigen en de website van het evenement aanpassen, zonder dat codering of technische kennis vereist is.
  • Inclusief registratie-, aanmeldings- en betalingsfuncties – Het is niet nodig om een externe evenementmanager zoals EventBrite te gebruiken om klanten te registreren, profielen te beheren of tickets te verkopen. De Dynamics 365 Marketing Event Planning-functie omvat standaard functies voor registratie, profielbeheer, evenementtickets en betalingen.

De out of the box ervaring is geweldig! Persoonlijk heb ik gewerkt met Dynamic Power Pages en Power Portals. De look en feel binnen de Event Planning-functie is geavanceerder in de Marketing-portal en er zijn meer visuele opties om een evenement te configureren. Maar het portaal heeft nog ruimte voor verbetering. Iets wat ik persoonlijk in de toekomst graag toegevoegd zou willen zien, is de focus op een embedded webinar player voor streams en online events.

Het overwegen van de nieuwe Event Planning-functie betekent het optimaliseren van jouw klantervaring en het professionaliseren van jouw inhoud, aangezien het je inzicht geeft in de activiteit van jouw doelgroep op de evenementenpagina. Het geeft je alle benodigde inzichten in je eigen administratie over kosten en klantinformatie, waar je op kunt inspelen. Het portaal gaf me informatie die me hielp mijn effectiviteit te meten en me te laten reageren op de resultaten. Allemaal vanwege registerinformatie die door de portal is verzameld en door mijn klanten is gegenereerd.