Home / Nieuws / Kosten voor overboekingsopdrachten financieel verwerken binnen C4C
23 februari 2021
Door: Jerry Kamperman

Kosten voor overboekingsopdrachten financieel verwerken binnen C4C

Het boeken van toeslagen op overboekingsopdrachten

Voor transfer order scenario’s waarbij je artikelen van het ene magazijn naar het andere verzendt, wil je de berekende toeslagen via ‘diverse toeslagen’ aan de transferorder kunnen toevoegen. Het boeken van toeslagen op overboekingsopdrachten maakt geen deel uit van standaard Dynamics365 for Finance & Operations. Deze functionaliteit is volledig ontwikkeld binnen de F&O Cloud4Commodites oplossing. Deze functie helpt handelsbedrijven om verwachte kosten (diverse kosten) van de overboekingsopdrachten te beheren en deze later te verrekenen met de werkelijk ontvangen facturen. In deze blog laat ik zien hoe dit werkt binnen onze oplossing.

 

Setup

Kies in de Cloud4Commodities-parameters onder het tabblad Financieel of de kosten financieel worden geboekt op het moment van de verzending (start) of na ontvangst (einde) van de overboekingsopdracht.

Cloud4Commodities ondersteunt de diverse boekingstypen item\ledger en ledger\ledger op  overboekingsopdrachten. Het belangrijkste verschil tussen deze twee typen is dat item \ ledger een impact heeft op de voorraadwaarde van het product en dat ledger\ledger rechtstreeks in uw P&L wordt geboekt.

 

Een voorbeeld

In dit voorbeeld is de parameter ‘boeking van overboekingsopdrachtkosten’ ingesteld op ‘Updates ontvangen’. De volgende diverse toeslagen worden toegevoegd aan de overboekingsopdracht:

InvLedLed = type ledger \ ledger voor een bedrag van 950 USD

InvItemLed = typ item \ ledger voor een bedrag van 50 USD

Na het boeken van het verzend- en ontvangstjournal van de overboekingsorder, zijn de diverse geboekte toeslagen zichtbaar in het overboekings-historieformulier op de record met “Bijwerken type” ontvangen. Selecteer deze regel en klik op Charges.

De “maintain charges form” toont een voorraadstijging van 50 USD en 950 USD zijn kosten die rechtstreeks in de winst-en-verliesrekening gaat.

Om de gemaakte financiële boeking te bekijken, klik je op “voucher” op het tabblad Geschiedenis van transfer orders.

Nog een andere wijziging binnen Cloud4Commodites, is dat de diverse kosten ook een financiële dimensie vertegenwoordigen. Dit helpt de gebruiker om de verschillende kosten van de overboekingsopdracht direct vanuit de proefbalans te analyseren.

Geïnteresseerd in de functie of wil je meer weten over de Cloud4Commodities-oplossing? Lees hier meer of neem contact met ons op.