Home / Nieuws / Blob Storage en Dynamics, een tijd- en geldbesparende oplossing
26 november 2019
Door: Jelte Siegersma

Blob Storage en Dynamics, een tijd- en geldbesparende oplossing

Blob storage?

Wie nog nooit van Blob Storage heeft gehoord, zal waarschijnlijk eerst gaan googelen om er achter te komen wat het precies is. Het eerste resultaat op Google vertelt je dat Blob Storage een plek is waar je allerlei soorten bestanden kunt opslaan. Dat maakt het niet heel speciaal. Maar wat maakt Blob Storage dan wel interessant voor bedrijven?

Eigenlijk is Blob Storage een goedkope functie in Azure waarmee je ‘ongestructureerde’ gegevens kunt opslaan in het cloudplatform van Microsoft. Eenmaal opgeslagen in de Blob zijn de gegevens overal ter wereld toegankelijk. Wat het nog krachtiger maakt, is dat je Blobs kunt manipuleren met behulp van code. Maar laten we eens kijken naar de prijzen van de verschillende opslagsystemen.

 

PRIJZEN OPSLAGSYSTEMEN

Opslagsysteem Prijs per 1 GB 1000 GB
Dynamics Customer Engagement Storage €4,20 €4.200,-
SharePoint €0,20 €200,-
Blob Storage €0,017 €17,-
*Prijzen per maand. Prijzen verschillen per scenario. Bovenstaande tabel is slechts een voorbeeld. 

Nu wordt het direct zichtbaar wat Blob Storage interessant kan maken voor jouw bedrijf. Namelijk het gebruik ervan in combinatie met je Customer Engagement-systeem (CRM). Echter het uploaden van bestanden naar de cloud kan al een tijdrovende klus zijn. Als je dit bestand vervolgens ook nog wilt koppelen aan een record in je Customer Engagement-systeem, kan dit als te veel gedoe worden beschouwd. En daarom hebben we deze oplossing gecreëerd.

 

Dynamic People’s tijdsbesparende oplossing

De oplossing, die we bij Dynamic People hebben ontwikkeld, is gericht op het wegnemen van deze pijnpunten om zo een gebruiksvriendelijk opslagsysteem en verwerkingsautomatisering te maken. De oplossing kan worden opgesplitst in drie hoofdcomponenten die ik hieronder zal toelichten.

 

UPLOADEN BESTANDEN

Het uploaden van alle type bestanden: foto’s, video’s, audio, pdf of elk andere type bestand die je beschikbaar wilt maken, kan normaliter enige tijd duren. In onze oplossing doe je dit door simpelweg het bestand naar een Windows Verkenner-map te slepen. Geen gedoe meer met het bladeren door het systeem op zoek naar het bestand of het één voor één uploaden van bestanden. Het is mogelijk om tot 1000 bestanden gelijktijdig te uploaden door ze enkel te slepen en neer te zetten in de map Windows Verkenner.

 

MAAK EEN RECORD IN CUSTOMER ENGAGEMENT

Het tweede aspect van deze oplossing is het kloppende hart van het proces. Een Logic-app helpt je bij het arrangeren en integreren van je bedrijfstoepassingen. In onze oplossing is de Logic App de verbinding tussen je Blob Storage en je Dynamics Customer Engagement-systeem. Het uploaden van een bestand naar een database is in feite helemaal niet bijzonder. Met het eerste component hebben we het probleem van het uploaden van een bestand weggenomen. Het tweede onderdeel van de oplossing neemt het gedoe weg rondom het maken van nieuwe records in Customer Engagement en het toewijzen van de bestanden aan dat record. De Logic-app wordt geactiveerd wanneer een bestand naar je Blob Storage wordt geüpload, een record in Customer Engagement wordt gemaakt en eventuele aanvullende metagegevens waarmee je het record wilt verrijken, worden toegevoegd.

 

TOEGANKELIJKE BESTANDEN

Het laatste deel van onze oplossing maakt het geüploade bestand toegankelijk voor gebruikers. Het is leuk om een link naar elk soort document te hebben, maar het vereist meer om het te kunnen bekijken. We hebben een component in Dynamics Customer Engagement ontworpen waarmee je het bestand ook in Dynamics Customer Engagement kunt gebruiken. Met dit onderdeel kunnen gebruikers alleen in Dynamics Customer Engagement werken en toch direct toegang hebben tot de benodigde bestanden.

Om de oplossing samen te vatten. We hebben drie componenten gemaakt die samenwerken met Blob Storage van Microsoft om zo een gebruiksvriendelijk proces te maken. Terwijl je nog steeds de kosten en voordelen hebt van een extern opslagsysteem.

Geïnteresseerd in onze oplossing of wil je meer weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.