Dynamic People > Nieuws & Blog > Actualiteit > Dynamic People is the place to be

Dynamic People is the place to be

Microsoft Professionals Place To Be - Dynamic People

Voor Microsoft professionals die ruimte zoeken om te groeien én deel uit willen maken van een vriendenteam


Rick Peters maakte in december 2015 de overstap naar Dynamic People en daar heeft hij geen moment spijt van gehad.
“Vrijwel direct na mijn studie Bedrijfskundige Informatica aan de Fontys Hogeschool Eindhoven ben ik via een detacheringsbureau gestart als functioneel applicatiebeheerder bij DAF Trucks. Daar heb ik met plezier gewerkt en een hoop geleerd, maar op zeker moment ging mijn leercurve me niet snel genoeg meer. Ik wilde doorgroeien en meer richting het snijvlak van business en IT.”

Hij had een mooie aanbieding op zak van een partij in Den Bosch. Daar kon hij Microsoft consultant worden. “Dat lag echter letterlijk en figuurlijk niet op mijn route. Het was me te onpersoonlijk én ik had inmiddels een vriendin in Limmen en zocht dus iets in de regio Amsterdam. Via een headhunter die me ook aan mijn eerste baan heeft geholpen, ben ik op het spoor van Dynamic People gezet. Het klopte precies wat hij mij zei; een platte, slagvaardige organisatie met veel kennis én naast dat er hard wordt gewerkt, is er ook tijd voor plezier. Al tijdens het kennismakingsgesprek voelde ik me snel op m’n gemak. Het tweede gesprek had ik met Mike van Ophem, ‘the leader of the pack’ (van de CRM consultants) en ook met hem klikte het direct. Het was op een vrijdagmiddag en ik viel middenin de gezelligheid, dus dat kon niet beter, als Limburger voelde ik me gelijk thuis.”

Dynamic People past bij mij

“Vanaf het begin maak je deel uit van een team. Het is niet te groot, dus je bent er absoluut geen nummer, maar je hebt er wel de back-up van collega’s waarmee je kunt sparren. We doen het hier samen en jouw inspanning zie je terug in het eindresultaat, dat bevalt me.”

Het eerste jaar heeft Rick op en neer gependeld. “Natuurlijk kun je ook remote werken, maar ik geef er de voorkeur aan om als het even kan gewoon op kantoor of bij de klant te zitten. Face to face werkt toch altijd nog net wat prettiger, vind ik.’ Tegenwoordig woont hij (samen) in Haarlem, dus de reisafstand is nu helemaal geen probleem meer. “Al weet je natuurlijk nooit wáár we een project gaan draaien,” zegt hij lachend.

Talent wordt gezien en je krijgt de kans om te groeien

“Bij binnenkomst was mijn CRM-kennis nog niet toereikend, maar men had er geloof in en ik ook dus ik ben er vol voor gegaan. Wat je merkt is dat iedereen bereid is om je vooruit te helpen. Ik heb die eerste maand alles geabsorbeerd, door zelfstudie en cursussen volop kennis vergaard en in no-time mijn CRM-certificaat gehaald. Dan heb je een gezonde basis om op verder te bouwen. Er wordt hier wel een beroep gedaan op een stukje zelfredzaamheid. Ik heb de tijd gekregen om – deels onder werktijd – opleidingen te volgen en kennis te vergaren. Neem zelf initiatief, onderzoek en ondervind, dan gaat het hard.”

Al snel zelfstandig aan het werk

“In het begin draaide ik nog geen projecten, ik kreeg de kans om me het CRM eigen te maken. Met die kennis én door enkele projecten met collega’s mee te draaien, word je al snel een volwaardige gesprekspartner voor klanten. Vaak gaat het om het optimaliseren van een bestaande CRM-situatie, maar vaak ook om het opzetten van een compleet nieuwe CRM-omgeving. Dat begint met het in kaart brengen van alle eisen en wensen en het onderbrengen van de processen in het CRM van de klant. Dat doe ik samen met een lead consultant die ook vaak de techniek voor zijn rekening neemt en met een architect en functionele collega’s. Samen zijn we tot grootse dingen in staat.”

Kansen zien én kansen pakken

“Dynamic People is een relatief jong bedrijf, maar wel met een heleboel ervaring. Er is ruimte voor goede ideeën. Ons kantoor is een inspirerende werkomgeving, heel licht en open zodat je eenvoudig kennis kunt delen met collega’s. Je moet het wel zelf doen, zelf initiatief nemen, je grenzen durven opzoeken en verleggen. Heerlijk vind ik dat.”

Naast hard werken is er ook ruimte voor ontspanning

“Eens in de zoveel tijd hebben we een uitje met het hele team, verder hebben we wekelijks de al eerder genoemde vrijdagmiddagborrel en elke middag lunchen we samen aan een lange tafel. Ik heb hier niet enkel zeer ervaren collega’s gekregen, maar er zijn ook echte vriendschappen ontstaan. Dus zoek je een uitdagende baan en wil je samen met ons successen vieren? Stuur een mail aan hr@dynamicpeople.nl en join the club.”