Dynamic People > Nieuws & Blog > Actualiteit > Microsoft Dynamics NAV 2017 is hét pakket voor het MKB

Microsoft Dynamics NAV 2017 is hét pakket voor het MKB

Microsoft Dynamics NAV 2017

En als u groter groeit dan groeit het flexibel met u mee!

Ondernemers willen ondernemen en dat begrijpen wij bij Dynamic People maar al te goed. Ondernemers, groot en klein, hebben allemaal te maken met klanten, verkoop en producten (dus inkoop) en ieder heeft zo zijn eigen methodiek (proces) om dat alles in goede banen te leiden. Vaak worden er – soms zeer kostbare – softwarepakketten aangeschaft die een deel van de processen afdekken. Al te vaak ontstaat er een lappendeken aan pakketten die niet of nauwelijks met elkaar communiceren. Dan is het lastig om het overzicht te bewaren en als je niet oppast dan rijzen de kosten de pan uit en deze staan dan in geen verhouding met de geboden functionaliteit. Microsoft Dynamics NAV 2017 is dé ERP-oplossing van Microsoft voor kleine en middelgrote organisaties, zeker omdat in deze nieuwste versie de zo gewenste integratie met Office 365 is geoptimaliseerd.

“Wij zijn er niet op uit om zoveel mogelijk licenties te verkopen,” zegt projectmanager Siem Kooij van Dynamic People. “Wij willen onze klanten gewoon echt vooruit helpen en daarom begin ik eigenlijk altijd met de vraag waar de ondernemer daadwerkelijk van wakker ligt? Daarna gaan wij met een team beoordelen of Microsoft Dynamics NAV de oplossing kan zijn en dat is dus wezenlijk iets anders dan klakkeloos koste wat het kost Microsoft NAV naar binnen te schuiven. Maar feit is dat NAV heel laagdrempelig voorziet in de behoefte om data om te zetten in bruikbare informatie en om processen te stroomlijnen.”

2017 is uit, maar moet je altijd maar direct updaten als er een nieuwe versie is?

Siem Kooij: “Iedere nieuwe versie biedt extra functionaliteit en dus is het de overweging waard om te upgraden, maar je kunt gerust een versie overslaan. Microsoft lanceert elke 2 jaar een nieuwe release, dus altijd updaten naar elke nieuwe versie zou te kostbaar zijn. Bekijk samen met jouw partner wat de toegevoegde waarde is van de nieuwste release, en beoordeel de kosten versus de te verwachten baten is mijn advies. Het mooie van Microsoft Dynamics NAV 2017 is dat het volledig integreert met Office 365. Wat is er mooier dan dat je eenvoudig alle data kunt bekijken, analyseren en delen met je collega’s. Je kunt uiterst simpel navigeren tussen je Microsoft Dynamics NAV data – zoals inkoop, verkoop, voorraden en financiële administratie – en Microsoft Outlook, Excel etc. Met Dynamics NAV 2017 brengt Microsoft de twee voorheen gescheiden omgevingen – ERP en Office 365 – samen en dat is een enorme winst voor ondernemers die er gewoon op willen kunnen vertrouwen dat systemen werken en dat de informatie altijd klopt en uit alle bronnen beschikbaar is.”

Het klinkt prachtig, maar is het ook betaalbaar?

Een veelgehoorde reactie van MKB’ers is dat ze het graag zouden willen, maar dat het vast en zeker enkel maar betaalbaar is voor multinationals. “Dat is een absoluut misverstand. Dáár implementeren we andere oplossingen, zoals Microsoft Dynamics Operations (voorheen Dynamics AX), de grote broer van MS NAV, of gaan we een heel stuk verder en praat je over maatwerk aangevuld met speciaal ontwikkelde Add-on’s. MS Dynamics NAV2017 voor MKB-ondernemers realiseren we zo veel als mogelijk met de standaard geboden functionaliteit, mogelijk aangevuld met branchespecifieke Add-on’s zodat het past bij de wensen van de klant nu én dat het flexibel mee kan groeien in de toekomst. De drempel is heel laag, want sinds 2015 is het mogelijk om de benodigde licenties van MS NAV te huren met de mogelijkheid om deze qua aantal per maand achteraf aan te passen op jouw situatie. Je betaalt dus voor wat je daadwerkelijk verbruikt!” Je kunt de software op eigen servers installeren, maar ook gebruiken via de Cloud (Private Cloud of ‘On Azure’ via Microsoft). Het hebben van een uitgebreide IT-afdeling binnen de eigen onderneming wordt door de Cloud toepassingen minder noodzakelijk.

Wat is de winst van 2017 ten opzichte van de voorgaande versie?

E-Everything maakt dat de klanten van de ondernemer digitale facturen sneller kunnen bekijken en dus ook door het geboden betaalgemak sneller kunnen betalen en dat is pure winst. Verder zorgt Cortana Intelligence, dat gebruik maakt van alle beschikbare historische data, dat je een beter inzicht hebt in (sales) processen. Het voorspelt wat er staat te gebeuren op verkoopvlak en daar kun je op voorhand je inkoop op afstemmen. Power BI geeft je de mogelijkheid om eenvoudig rapportages en grafieken te bouwen die je helpen je bedrijfsvoering te monitoren. En zo zijn er nog een aantal nieuwe mogelijkheden in MS NAV2017. Veel extra functionaliteit dus, bovenop alles wat Microsoft Dynamics altijd al te bieden heeft, en dat dan met de vertrouwde look and feel van Office 365. “Alle reden, zou ik zeggen, om eens te sparren met de professionals van Dynamic People. Maar de allereerste vraag blijft natuurlijk waar u wakker van ligt en pas daarna praten we verder.”