SharePoint

SharePoint is een omgeving die het mogelijk maakt om informatie te delen met bijvoorbeeld je collega’s, groepen en afdelingen. Dit kunnen naast office bestanden, ook agenda’s enquêtes of images zijn. U hebt alleen een webbrowser nodig, zoals Internet Explorer, Chrome of Firefox om de informatie te kunnen benaderen. Het doel van SharePoint is het samenwerken en delen van informatie te stimuleren.

sharepoint_Logo

SharePoint Online

SharePoint kan als een afzonderlijke dienst in de Cloud worden afgenomen, klik hier of het kan afgenomen worden als een onderdeel binnen Office365.

SharePoint on premises

Voor SharePoint on premises zijn er 2 versies:
• Een gratis versie: SharePoint foundation, U kunt met SharePoint Foundation verschillende typen sites maken waarop u kunt samenwerken aan webpagina’s, documenten, lijsten, agenda’s en gegevens.

• Een betaalde versie: SharePoint Server. Is feitelijk is dat SharePoint Foundation plus extra functies en mogelijkheden, zoals Enterprise Content Management, Business Intelligence, Enterprise Search, persoonlijke sites en Newsfeed

Klik hier voor een overzicht van de diverse functionaliteiten van de SharePoint versies.

Waarom SharePoint

Documenten in CRM of ERP systemen worden opgeslagen in de bijbehorende databases. Dit kan leiden tot grote databases waarbij de performance van de omgeving(en) onder druk kan komen te staan.
Dynamic People adviseert SharePoint in de volgende situaties:

  1. Optimaliseren van de performance van het CRM/ERP platform
  2. Efficiënte dataopslag waarbij alle documenten maar 1 keer worden opgeslagen in 1 centrale omgeving, waarbij toegangsrechten, versiebeheer en het toevoegen van metadata mogelijk wordt gemaakt.
  3. De wens dat de informatie is altijd en overal beschikbaar is, dus via de CRM/ERP systemen en/of elke gangbare browser.

Wilt u weten wat SharePoint voor uw organisatie kan betekenen, bel +31 (0) 203 032 470

OneDrive

In office365 wordt OneDrive (de Dropbox van Microsoft) meegeleverd om 1TB aan data in de Cloud beveiligd op te kunnen slaan. Via een desktop app kan deze data lokaal op een PC of Laptop worden gesynchroniseerd. Op deze wijze kunt u altijd en overal bij uw data. OneDrive wordt vaak toegepast om user of prive data op te slaan.
Er is ook een zakelijke versie waarmee een map van SharePoint gesynchroniseerd kan worden op een lokale PC of Laptop, OneDrive For Business