Azure

Het datacenter van Microsoft

Azure is simpelweg het Cloud platform van Microsoft: een groeiende verzameling geïntegreerde services, zoals voor berekeningen, opslag, gegevens, netwerken en toepassingen, waarmee u sneller kunt werken, meer kunt doen en geld bespaart. Zo is Office365 ook ondergebracht op Azure.

Beschikbare services: Beschikbare services op Azure

Pricing: Azure Prijzen

Als Office365 gebruiker merk je daar niets van. Alle benodigde resource (virtuele servers, geheugen, diskspace, services etc.) worden automatisch gealloceerd. Azure is beschikbaar op een groeiend mondiaal netwerk van door Microsoft beheerde datacenters. Bij het kiezen van de Azure diensten kan gekozen worden welk datacenter geografisch het beste bij u past. Azure is de eerste multinationale cloudprovider in het Chinese vasteland en wordt almaar uitgebreid naar nieuwe regio’s over de hele wereld.

Azure-wereld

Azure ondersteunt alle besturingssystemen, talen, programma’s en frameworks, van Windows tot Linux, van SQL Server tot Oracle en van C# tot Java. Met Azure hebt u het beste van Windows- en Linux-ecosystemen, zodat u geweldige toepassingen en services kunt ontwikkelen die compatibel zijn met elk apparaat.

Azure-talen

 

Azure werkt altijd

U deelt hetzelfde voor ondernemingen geteste platform dat wordt gebruikt door Skype, Office 365, Bing en Xbox. Azure biedt een SLA met een beschikbaarheid van 99,95%, 24×7 technische ondersteuning en 24-uursstatuscontrole. Daarom vertrouwt meer dan 57% van Fortune 500-bedrijven tegenwoordig op Azure, van het live streamen van de Olympische Spelen tot online aanbieden van multiplayer games.

azure_sla

 

Het is betaalbaar en schaalbaar

Azure kan snel op- en neerwaarts schalen om te voldoen aan de vraag, dus u betaalt alleen voor wat u gebruikt. Dankzij facturering per minuut en het streven om populaire infrastructuurservices zoals berekeningen, opslag en bandbreedte voor een concurrerende prijs aan te bieden, krijgt u altijd waar voor uw geld.

azure-schaalbaar

Wat is cloud

De ‘cloud’ verwijst naar webservices die worden gehost buiten uw organisatie. Wanneer u cloudservices gebruikt, bevindt uw IT-infrastructuur zich buiten uw bedrijf (off-premises) en wordt deze onderhouden door een externe partij (gehost). De infrastructuur bevindt zich dan niet op een server thuis of op het werk (on-premises), die u zelf onderhoudt. Bij Office 365 worden gegevens, computerberekeningen en software bijvoorbeeld opgeslagen op servers van Microsoft en extern beheerd. In feite gebruikt u dagelijks al services die zich in de cloud bevinden, bijvoorbeeld webmail, internetbankieren en de onlineopslag van foto’s. Omdat deze infrastructuur zich online of ‘in de cloud’ bevindt, is deze vrijwel overal toegankelijk, vanaf een desktop, pc of Mac, laptop, tablet, smartphone of ander apparaat met internetverbinding.