Dynamic People > Microsoft Dynamics AX 2012 > Business Intelligence

Business Intelligence

In Microsoft Dynamic AX

Microsoft SQL Reporting Services is een veelzijdige rapportageoplossing (server based) die wordt gebruikt door Microsoft Dynamic AX . Met Microsoft SQL Reporting Services kunnen zowel klassieke als interactieve webrapporten worden samengesteld, beheerd en gedistribueerd.

Daarnaast maken wij gebruik van Atlas een schakel tussen Microsoft Office en Microsoft Dynamics AX. Het is volledig geïntegreerd in de Ribbon bars van uw Microsoft Office omgevingen. Dit maakt het voor u eenvoudig om krachtige rapportages te bouwen met de realtime data uit uw Dynamics AX omgeving, lees meer

Toegankelijke informatie

Bedrijven stellen uiteenlopende eisen aan de toegankelijkheid en aanlevering van gegevens. Terwijl ervaren gebruikers op elk gewenst moment analyses willen kunnen maken, heeft een groter percentage van de medewerkers behoefte aan flexibele rapporten die hen helpen elke dag weer de juiste beslissingen te nemen. Bij SQL Server Reporting Services kunnen medewerkers zich abonneren op rapporten met relevante informatie, specifiek voor de taken die zij moeten uitvoeren. Op die manier beschikt men altijd en overal over de juiste informatie.

Om in deze behoefte te voorzien is Microsoft Reporting Services ontwikkeld. Microsoft Reporting Services zorgt ervoor dat de medewerkers snel en gemakkelijk kunnen beschikken over up-to-date informatie, analyses en rapporten. SQL Server Reporting Services is een onderdeel van het SQL Server productaanbod. Hiermee vormt SQL Server een geïntegreerde totaaloplossing waarmee organisaties van elke grootte rapportages en analyses eenvoudig kunnen uitvoeren.

Reportbuilder

Gebruikers kunnen zelf rapporten samenstellen en aanpassen met de Reportbuilder. Met behulp van voorgedefinieerde modellen kan men op eenvoudige wijze nieuwe rapporten samenstellen. De gebruikersinterface werkt intuïtief en is gebaseerd op het Microsoft Office interface.

Geïntegreerd platform

Met de toevoeging van Microsoft Reporting Services vormt SQL Server een volledig geïntegreerd platform voor informatiebeheer en Business Intelligence. Voor mensen die dagelijks werken met informatie, betekent dit een belangrijke uitbreiding van de hulpmiddelen die zij tot hun beschikking hebben. Microsoft Reporting Services draagt ertoe bij dat een veel grotere groep gebruikers, zowel binnen de eigen organisatie als daarbuiten, kan profiteren van de mogelijkheden van deze rapportages