Dynamic People > Microsoft Dynamics AX 2012 > Add-ons > Vereenvoudig uw Dynamics AX rechtenbeheer

Vereenvoudig uw Dynamics AX rechtenbeheer

De visuele benadering voor het beheer van de Dynamics AX rechtenstructuur

De Arbela Security Manager is een visuele interface voor het vergemakkelijken van het opzetten, controleren en bijhouden van de Dynamis AX rechtenstructuur. Deze eenvoudige maar krachtige tool heeft bewezen veel tijd te besparen bij het instellen, beheren en bij het uitvoeren van interne/externe controles. De tool maak volledig gebruik van de standaard AX functionaliteit, het is alleen een slimme visuele weergave op het bestaande Dynamics AX.

Security management voor Ax

Het proces en de functionaliteiten in het kort

Na de eenvoudige installatie zonder standard AX aan te passen, kan de gebruiker de security manager personaliseren via de parameters van het security menu. Een van de stappen is om de kleuren in te stellen per standaard AX toegangsrecht. Bijvoorbeeld geen toegang = rood, lezen = Geel enz. Deze instellingen dragen bij aan het personaliseren van het visuele overzicht.
Vanuit het nieuwe security menu in AX kan de gebruiker een formulier openen, als zijnde een gebruiker uit een bepaalde gebruikersgroep en visueel de rechten van die groep bekijken. Zonder het scherm te verlaten kan de gebruiker de rechten voor de velden en buttons aanpassen. Deze tool werkt ook bij het aanpassen van de rechten op AX rapportages.
Om snel een nieuwe gebruikersgroep aan te maken, biedt de security manager de mogelijkheid om de rechteninstellingen van een reeds bestaande gebruikers groep te kopieren naar de nieuwe groep. De security manager kan dan weer gebruikt worden om de rechten van de nieuwe groep aan te passen, op deze manier kan er snel een hiërarchie in de gebruikersgroepen worden aangebracht.

Krachtige rapportage tools voor interne of externe controle van het AX rechtenbeheer worden standaard meegeleverd bij het installatie pakket. Een voorbeeld is het query scherm “Security change log”, waarbij alle historische rechtenbeheer aanpassingen bewaard en bekeken kunnen worden. Of het waardevolle rapport genaamd “Security settings for user groupdomain” waar de rechteninstellingen voor een bepaalde gebruikersgroep domein combinatie getoond worden.

De voordelen

  • Makkelijk en snel aanpassen van de gebruikersrechten van menu’s, formulieren en rapportages via een visuele aanpak.
  • Gedetailleerde controle rapportages beschikbaar voor intern en extern gebruik.
  • Simpele en snelle installatie zonder standaard AX aan te passen.
  • De visuele interface is ook te gebruiken op AX maatwerk, mits het volgens de Microsoft richtlijnen is geprogrammeerd.
  • Uitgebreide gebruikershandleidingen meegeleverd.
  • Beschikbaar voor de versies Dynamics AX4.0, AX2009 en AX2012 (R2).

De ervaringen van Dynamic People

Deze tool heeft veel tijd en frustratie bespaard bij onze klanten. Vooral het vinden van die ene instelling en die aanpassen, is nu niet meer tijd rovend. Dit door de gebruiksvriendelijke visuele weergave van de rechteninstellingen.
Nieuwe gebruikersgroepen kunnen snel worden aangemaakt en direct op de live omgeving worden getest, zonder het nog te activeren voor de bestaande gebruikers. Dit heeft er toe geleid dat de overgang en acceptatie altijd soepel heeft verlopen.
De gemiddelde (technische) installatie duur is tussen de 3 en 4 uur (afhankelijk van de hoeveelheid AX maatwerk aanpassingen). Door de goed beschreven set-up en gebruikershandleiding is het mogelijk om de set-up en training sessies te beperken tot een totaal van 1-2 dagen.

Prijzen

De prijs is afhankelijk van het totaal aantal gebruikers binnen de AX omgeving.

Voor meer prijsinformatie neem dan contact met ons op.