Dynamic People > Microsoft Dynamics AX 2012 > Add-ons > Integratie Dynamics AX – NAV – CRM

Integratie Dynamics AX – NAV – CRM

Naast de CRM module in Microsoft Dynamics AX brengt Microsoft reeds enkele jaren ook Microsoft Dynamics CRM op de markt. Momenteel is de functionaliteit van Microsoft Dynamics CRM een stuk breder dan die van Microsoft Dynamics AX. Vooral de integratie met Microsoft Office Outlook, offline ondersteuning en de mogelijkheden voor het benaderen van Dynamics CRM via uw mobiele telefoon worden uitgebreider ondersteund met Microsoft Dynamics CRM. Echter het voordeel van de CRM module van Dynamics AX dat het een geïntegreerd systeem blijft, waarbij bestanden en informatie makkelijker gedeeld kunnren worden.

De integratie tussen Dynamics AX (2009 en 2012/R3) en Dynamics CRM integreert zowel met Microsoft Dynamics CRM 4, CRM 2011, CRM2013 en de nieuwste versie Microsoft Dynamics CRM 2015.

Integratie: Best of both worlds

De Dynamics AX en Dynamics CRM integratie zorgen ervoor dat uit beide software oplossingen het beste eruit wordt gehaald zonder dat inconsistentie in gegevens ontstaat. Via de realtime koppeling worden wijzigingen in beide oplossingen direct gesynchroniseerd.

Veel integraties worden op basis van de brongegevens (database) niveau gesynchroniseerd waarbij geen rekening wordt gehouden met de controlelogica die in beide systemen aanwezig zijn. De “Dynamic People AX CRM Integration Server” werkt via dezelfde logica als wanneer handmatig de synchronisatie zou plaatsvinden in beide systemen door een medewerker.

Ax-CRM Connector

Waarom?

Behalve dat Dynamics CRM andere/meer functionaliteiten biedt op het gebied van Customer Relationship Management kan het financieel gezien ook interessant zijn om beide oplossingen aan te schaffen. Een Dynamics CRM licentie is ruim 3x goedkoper dan een Dynamics AX licentie.

Wanneer u dus bijvoorbeeld 100 medewerkers heeft die allemaal relatiegegevens moeten kunnen benaderen en activiteiten (email, telefoongesprekken etc.) registreren, maar slechts 10 medewerkers ook financiële informatie moeten verwerken, hoeft u fors minder te investeren dan wanneer u alleen Dynamics AX zou aanschaffen.

Voorbeelden van gegevens synchronisatie AX CRM

In principe kunnen alle gegevens vanuit AX naar CRM en vice versa worden gesynchroniseerd. Hierbij enkele voorbeelden van gerealiseerde integraties:

  • Standaard worden altijd de relatiegegevens gesynchroniseerd. Hierbij moet u denken aan de NAW gegevens van bedrijven en de contactpersonen die gekoppeld zijn aan de bedrijven.
  • Omdat Dynamics CRM de mogelijkheden voor verkoopmedewerkers uitbreidt, worden offertes die in Dynamics AX zijn gemaakt, gesynchroniseerd met Dynamics CRM. Het gaat hierbij om de financiële gegevens. Wanneer de offerte in CRM wordt geopend opent i.p.v. het CRM scherm automatisch Dynamics AX met de juiste offerte.

Download hier de whitepaper: Microsoft Dynamics CRM-AX integratie – Dynamic People