Home / Innovations / Whatsapp zakelijk geïntegreerd inzetten

Whatsapp zakelijk geïntegreerd inzetten

Wereldwijd heeft WhatsApp maar liefs 1,5 miljard actieve gebruikers in 180 landen. In Nederland is het zelfs het meest populaire communicatiekanaal met bijna 12 miljoen Nederlandse gebruikers. Tel daarbij op dat de berichten bijna altijd worden gelezen en het is de ideale tool om te gebruiken in de communicatie met klanten. Tot voor kort was WhatsApp officieel niet beschikbaar voor zakelijk contact, maar recent heeft WhatsApp Business API gelanceerd. En dat biedt nieuwe mogelijkheden.

 

Geïntegreerd in Microsoft Dynamics 365

De integratie in Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement is zo’n mogelijkheid. Al het klantcontact direct inzichtelijk op één locatie. Dat is de wens van elke Customer Serviceafdeling. Onze collega’s Bram Boerman en Pavel Zmitrovich hebben dit mogelijk gemaakt. Met de door hun ingerichte WhatsApp-integratie is het mogelijk om snel en direct te communiceren met de klant. Dat kan via individueel of in bulk verzonden berichten. Bijlages als entreebewijzen, orderbevestigingen kunnen eenvoudig worden toegevoegd.

WhatsApp integratie

De integratie werkt standaard via een WhatsApp partner. Om contact te maken met de WhatsApp API wordt de verbinding gelegd via een Azure Logic App die de connectie legt tussen Dynamics en de WhatsApp partner.

Laagdrempelig en snel

WhatsApp voor bedrijven combineert vele voordelen. Het is een laagdrempelig medium. Klanten beginnen snel een conversatie en ze kunnen eenvoudig foto’s, video’s of documenten meesturen. De kosten zijn lager dan het versturen van sms en het heeft geen beperking in het aantal te versturen karakters. Snelle communicatie met klanten is binnen handbereik.

Verstuurt u nu veel sms berichten of korte emails? En bent u op zoek naar een andere manier van communicatie met nieuwe mogelijkheden? Wellicht is WhatsApp geïntegreerd  in Dynamics CRM de oplossing. Neem contact op met Pim van der Kwaak (pim.van.der.kwaak@dynamicpeople.com) voor een demo!