Home / Expertises / Process Mining

Process Mining

Home / Expertises / Process Mining

Informatie over Process mining in Power BI

Versterk processen en verbeter prestaties

Ontdek afwijkingen en zet resources beter in. Process mining kan een belangrijke rol spelen bij het waarmaken van de beloften van hedendaagse managementtrends zoals Lean Six Sigma. Het is een uitstekende tool om ongewenste afwijkingen te verminderen en de kwaliteit van processen te verbeteren.

  • Ontdek afwijkingen
  • Voorspel vertragingen
  • Ondersteun besluitvorming
  • Ontdek mogelijke fraude
  • Herontwerp het proces
  • Bespaar tijd
  • Verbeter prestaties

Van order-to-cash, van procurement-to-pay, van lead-to-customer: onze BI-specialisten zullen eventlogs omzetten in krachtige kennis om uw bedrijfsprocessen te verbeteren.

Van data naar kennis

Veel processen worden vastgelegd in digitale informatiesystemen. Desondanks vinden veel organisaties het moelijk om de waarde uit deze gegevens te halen.  Process Mining is een analysemethode die is gericht op het ontdekken, bewaken en verbeteren van bedrijfsprocessen door kennis te extraheren uit de eventlogs.

Process mining is gebaseerd op twee pijlers:

  1. procesmodellering en analyse
  2. data mining

De procesgegevens worden gevisualiseerd en geanalyseerd om een ​​op feiten gebaseerde basis voor verbetering te bieden. Event logs bevatten een schat aan informatie. Vanuit een organisatie-, casus- of tijdsperspectief kan datamining van event logs inzicht geven in typische werkpatronen, organisatiestructuren en sociale netwerken. Vooral met de visueel rijke inzichten van PAFnow’s custom visuals in Power BI, kunnen we uw bedrijf helpen zijn doelen te bereiken.

Perfectioneer jouw proces

Oorspronkelijk is process mining gebaseerd op voltooide cases of voltooide processen. Tegenwoordig hebben we echter real-time gegevens van live processen, wat ons de mogelijkheid biedt om direct ondersteuning te bieden. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om de flexibiliteit te vergroten, snelle acties te ondernemen en onnodige kosten te minimaliseren. Met de mogelijkheid om meldingen aan online rapporten toe te voegen, kun je bijvoorbeeld voorkomen dat knelpunten optreden.

 

Bovendien is het mogelijk om de resterende looptijd voor een lopend geval te voorspellen. De toepassing van PAFnow’s custom visuals en gebruikersvriendelijke AI-gebaseerde technologieën in Power BI maakt process mining sneller en eenvoudiger. Wij helpen graag bij het inzichtelijk maken van jouw bedrijfsprocessen met een op maat gemaakt rapport. Het kan altijd beter.

Demo

Ervaar de mogelijkheden van Processmining in Power BI.

Verbeter de kwaliteit

Van jouw processen