Dynamic People > Diensten > Business Intelligence

Business Intelligence

Business Intelligence

Bedrijven beschikken vaak over een grote hoeveelheid gegevens. Deze gegevens zijn door de gehele organisatie te vinden en vaak in verschillende applicaties. Inkoopgegevens bij de afdeling inkoop, verkoopgegevens bij de afdeling verkoop, financiële gegevens bij de boekhouding, etc. Veel van deze gegevens zitten in databases.

Dynamic People helpt klanten door het onderbrengen van deze gegevens in een centraal systeem zoals Microsoft Dynamics CRM en ERP systeem (AX of NAV). Doordat een centraal systeem data bevat van alle afdelingen en vestigingen kan op diverse niveaus worden gerapporteerd. Om de performance van het systeem te borgen wordt er een zogenaamde datawarehouse opgezet, lees meer

Dynamic People biedt de volgende business intelligence mogelijkheden:

  • Het aanmaken van rapportage templates in Microsoft Dynamics CRM, NAV en AX die door de gebruiker gebruikt kunnen gaan worden.
  • SQL Reporting Services: Het maken van rapporten op SQL reporting server die aangeroepen kunnen worden door Microsoft Dynamics CRM, NAV en AX.
  • Atlas: een Excel add-on op Microsoft Dynamics CRM, NAV en AX waarbij data uit CRM, NAV en AX dynamisch worden gekoppeld aan een Excel worksheet. Vervolgens kan binnen Excel elke gewenste rapportage worden gebouwd op alle beschikbare velden van Microsoft Dynamics CRM, NAV en AX. Bij het openen van de Excel rapportage zal de data automatisch worden vernieuwd.

Example_atlas_report

Datawarehouse

Datawarehousing is het onderbrengen van verschillende soorten data in één systeem met als doel het eenvoudiger kunnen analyseren van, en rapporteren over, de aanwezige data binnen een organisatie.
Het datawarehouse verzamelt, valideert, combineert en structureert data afkomstig uit diverse operationele systemen binnen en buiten uw organisatie. Een datawarehouse haalt dus niet alleen de data op uit verschillende systemen, maar verbetert tevens de kwaliteit van de data.

Het datawarehouse wordt hiermee de bron van informatie voor het maken van analyses, (management)rapportages, dashboards en scorecards. Uw organisatie kan hierdoor optimaal profiteren van de aanwezige data binnen een organisatie.

Voordelen van datawarehouse

  • Breng alle data in uw organisatie onder in één systeem
  • Combineer data uit meerdere systemen en kom tot nieuwe inzichten
  • Sneller analyseren van data binnen uw organisatie
  • Verbeter de kwaliteit en consistentie van uw data
  • Historische data, bekijk data uit het verleden
  • Ontlast uw operationele systemen

Informatie is data, dat wordt aangeboden op het juiste moment, in het gewenste formaat, bij de juiste persoon.

Van data naar kennis

 

SQL reporting services1